Robert Sighiartău schimbă tactica și lansează un apel matinal uluitor către Ludovic Orban: „E prea mult, domnule Orban! Ajunge!” / „Sper ca în aceste săptămâni să fiți mai înțelept și să veniți alături de cei care reprezintă acest partid atât la nivel local, cât și la guvernare”


Robert Sighiartău schimbă tactica și lansează un apel matinal uluitor către Ludovic Orban: „E prea mult, domnule Orban! Ajunge!” /  „Sper ca în aceste săptămâni să fiți mai înțelept și să veniți alături de cei care reprezintă acest partid atât la nivel local, cât și la guvernare”

Unul dintre cei mai importanți contestatari ai actualului președinte liberal Ludovic Orban, deputatul Robert Sighiartău, care este și secretar general al PNL, îi solicită șefului său pe linie de partid, într-o postare matinală pe pagina sa oficială de Facebook, să înceteze să mai atace liderii PNL, precizând că s-a ajuns prea departe. „E prea mult, domnule Orban! Ajunge! Noi nu suntem anexa USR-PLUS, iar Partidul Național Liberal nu este anexa dumneavoastră! Sper ca în aceste săptămâni să fiți mai înțelept și să veniți alături de cei care reprezintă acest partid atât la nivel local, cât și la guvernare”, scrie Sighiartău referindu-se la seria de declarații și dezvăluiri făcute de Orban zilele acestea pe fondul tensiunilor grave și aparent iremediabile din coaliție. (despre declarațiile lui Orban la Hunedoara, PODUL a relatat AICI)

În plus, duminică, la Brașov, actualul președinte al PNL a precizat că ar fi avut o înțelegere cu Florin Cîţu, pe care premierul a încălcat-o și a decis să devină contracandidatul său la şefia partidului. Conform înțelegerii, Ludovic Orban ar fi urmat să rămână liderul PNL, iar Florin Cîțu premier și apoi guvernator al BNR, la încheierea mandatului lui Mugur Isărescu. În opinia liderului liberal, înțelegerea a fost încălcată pentru că „un personaj foarte important din România” a decis că „trebuie să decreteze ca Orban să nu mai fie președinte PNL”. 

Robert Sighiartău: „Domnule Ludovic Orban, de partea cui sunteți?

Zilele acestea am avut din nou același sentiment de amărăciune, dar totodată și de revoltă în urma declarațiilor făcute de președintele PNL, Ludovic Orban. Nu este zi în care Partidul Național Liberal să nu fie îngenuncheat în urma acestor atacuri directe la premier, la președintele țării și la majoritatea care susține proiectul de înnoire al partidului.

E regretabil că suntem sub un tir infernal de atacuri care aduc destabilizare și ramifică un conflict pe care tot cei conflictuali îl generează. Autorii acestor atacuri sunt, de altfel, la vedere. Suntem loviți direct și indirect.

PNL are nevoie de unitate în aceste momente și de mesaje care să coaguleze, nu să dizolve.

Îi cer lui Ludovic Orban să înceteze să atace liderii partidului! Nu eu am cedat ministerul Dezvoltării, nu eu am cedat USR-ului ministerele Economiei, Fondurilor europene și Transporturilor. Nu eu am numit 80 de secretari de stat fără să consult pe nimeni din PNL.

E prea mult, domnule Orban! Ajunge! Noi nu suntem anexa USR-PLUS, iar Partidul Național Liberal nu este anexa dumneavoastră!

Sper ca în aceste săptămâni să fiți mai înțelept și să veniți alături de cei care reprezintă acest partid atât la nivel local, cât și la guvernare.

În aceste zile, PNL are nevoie de minți luminate, nu întunecate și de lideri care pun mai presus de orice binele țării, binele partidului și pe urmă se pot gândi și la viitorul lor politic”. 

Robert-Ionatan Sighiartău s-a născut pe 15 martie 1989 în Bistriţa, conform biografiei sale de pe pagina partidului. Potrivit datelor sale de pe pagina Camerei Deputaţilor, Robert Sighiartău a devenit membru al Partidului Naţionl Liberal în anul 2012. El a ocupat mai multe funcţii de conducere, a fost consilier PNL în judeţul Bistriţa-Năsăud, co-preşedinte al Tineretului Naţional Liberal, iar apoi preşedinte PNL Bistriţa-Năsăud. În urma anunţului candidaturii lui Florin Cîţu pentru preşedinţia partidului, Robert Sighiartău s-a remarcat ca opozant al concurentului premierului, actualul preşedinte PNL, Ludovic Orban. Secretar general al PNL din 2017, Sighiartău a precizat în declarațiile publice că partidul a fost nemulţumit de negocierile purtate de preşedintele PNL Ludovic Orban cu partidele care au format coaliția de guvernare după alegerile din decembrie 2020. Negocierile au fost în defavoarea PNL, reclamă susținătorii lui Florin Cîțu, provocând un curent de nemulțumire în sânul PNL care ar fi cedat USR PLUS o serie de ministere importante astfel încât Orban să acceadă la funcția de președinte al Camerei Deputaților.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.