"Doar Dragnea și-a torpilat două guverne cu moțiuni de cenzură". Sighiartău, apel către "liderii și politicienii cu rațiune" din USRPLUS


"Doar Dragnea și-a torpilat două guverne cu moțiuni de cenzură". Sighiartău, apel către "liderii și politicienii cu rațiune" din USRPLUS

Pe fondul crizei politice din coaliția guvernamentală, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, le-a transmis celor din USRPLUS că "doar Dragnea și-a torpilat două guverne cu moțiuni de cenzură". Totodată, deputatul PNL a făcut un apel către "liderii și politicienii cu rațiune" din USRPLUS.

"Suntem alături de premierul Florin Cîțu care trebuie susținut pentru dezvoltarea și modernizarea fiecărui loc din România!  

Aceasta este miza acum și în următorii ani.  

Este timpul ca partenerii de la USR-PLUS să arate că le pasă de toate comunitățile locale ale României, că pentru ei dezvoltarea, modernizarea și reformele nu sunt doar pretexte și simple teorii îndărătul cărora se ascund interese politice meschine. E timpul ca USR-PLUS să dovedească, în sfârșit, maturitate politică și responsabilitate față de toți românii. Doar Dragnea și-a torpilat două guverne cu moțiuni de cenzură. Vrea USR-PLUS să repete, în parlament, experimentul lui Dragnea alături de foștii locotenenți ai acestuia? Așa înțelege USR-PLUS dezvoltarea, modernizarea și reformele? Cred că mai sunt lideri și politicieni cu rațiune în USR-PLUS care să oprească deriva partenerilor noștri pe un drum al aventurii politice păguboase pentru țară.

Românii se așteaptă la seriozitate și la măsuri concrete care să le aducă o infrastructură mai bună, dezvoltare și un nivel de trai mai ridicat. Este exact ce au făcut mulți primari liberali în comunitățile pe care le conduc. Și exact ce trebuie să facă acest guvern. De aceea premierul Cîțu are tot sprijinul nostru și trebuie să continue, cu curaj și determinare, îndeplinirea angajamentelor privind dezvoltarea întregii Românii. #pentruRomania", a scris Sighiartău pe Facebook. 

Amintim că premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri seară că a luat decizia de a-l demite pe Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției. Decizia premierului a venit în contextul în care Stelian Ion a fost acuzat de PNL, prin premierul Florin Cîțu, respectiv de UDMR, prin ministrul Dezvoltării Cseke Attila, că a depășit termenul legal privind acordarea unui aviz pe programul Anghel Saligny. Ulterior, Stelian Ion a precizat că a primit spre avizare o copie a ordonanței privind programul Anghel Saligny, motiv pentru care Ministerul Justiției nu a putut emite un aviz. 

MAI MULTE DETALII: Florin Cîțu aruncă în aer coaliția: "Am trimis președintelui României documentul privind revocarea lui Stelian Ion"

Ca reacție, copreședintele USRPLUS Dan Barna a anunțat la miezul nopții decizia formațiunii politice pe care o conduce în urma hotărârii luate de premierul Florin Cîțu de a-l demite pe Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției. Concret, după mai multe ore de ședință, Barna a precizat că USRPLUS va susține o moțiune de cenzură contra premierului Florin Cîțu în cazul în care vor eșua negocierile din coaliție privind desemnarea unui alt prim-ministru. Totodată, USRPLUS a comunicat că propunerea pentru Ministerul Justiției rămâne tot Stelian Ion. 

MAI MULTE DETALII: Final de ședință: USRPLUS joacă la rupere! Precizările făcute de Dan Barna în legătură cu viitorul coaliției de guvernare

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.