Florin Cîțu aruncă în aer coaliția: "Am trimis președintelui României documentul privind revocarea lui Stelian Ion"


Florin Cîțu aruncă în aer coaliția: "Am trimis președintelui României documentul privind revocarea lui Stelian Ion"

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri seară că a luat decizia de a-l demite pe Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției. Decizia premierului a venit în contextul în care Stelian Ion a fost acuzat de PNL, prin premierul Florin Cîțu, respectiv de UDMR, prin ministrul Dezvoltării Cseke Attila, că a depășit termenul legal privind acordarea unui aviz pe programul Anghel Saligny. Ulterior, Stelian Ion a precizat că a primit spre avizare o copie a ordonanței privind programul Anghel Saligny, motiv pentru care Ministerul Justiției nu a putut emite un aviz. 

MAI MULTE DETALII: Avizarea programului Anghel Saligny. Stelian Ion transmite că documentul semnat de Cseke Attila este eronat: "În realitate s-a trimis o copie către Ministerul Justiției"

"Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis președintelui României cererea de revocare din funcția de ministru al Justiției a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion e un ministru care nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să-și ducă la bun sfârșit proiectele. Un exemplu e desființarea SIIJ, care nici după 8 luni de mandat nu a fost desființată. A bloca activitatea Guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament și a programului de guvernare. Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat. Am informat liderii coaliției despre această demitere. Nu mai accept pe nimeni care să șantajeze, pe nimeni care să nu înțețeagă că noi nu vorbim aici despre primari, ci despre comunități și despre interesul cetățenilor. România trebuie dezvoltată. Doar pentru că colegii noștri de la USRPLUS nu au destui primari nu înseamnă că românii trebuie să aibă de suferit. Îmi asum această decizie, iar Biroul Politic Național al PNL și-a asumat acest proiect de investiții care nu e PNDL3, ci un proiect dedicat pentru asfalt, apă, canalizare, gaz, e un simbol al modernizării României după 30 de ani. Am trimis președintelui României documentul privind revocarea lui Stelian Ion. Voi propune un ministru interimar care va înțelege prioritatea zero a investițiilor în România. Îmi doresc ca partenerii noștri de coaliție să aibă înțelegerea, responsabilitatea și să nu aleagă ieșirea de la guvernare așa cum comunică de azi dimineață pe diverse canale. Această coaliție e datoare să livreze reforme pentru români. Vă asigur că această guvernare continuă și vom depăși și acest moment pentru că interesul românilor e mai presus de interesul unui om politic", a declarat premierul. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.