Final de ședință: USRPLUS joacă la rupere! Precizările făcute de Dan Barna în legătură cu viitorul coaliției de guvernare


Final de ședință: USRPLUS joacă la rupere! Precizările făcute de Dan Barna în legătură cu viitorul coaliției de guvernare

Copreședintele USRPLUS Dan Barna a anunțat la miezul nopții decizia formațiunii politice pe care o conduce în urma hotărârii luate de premierul Florin Cîțu de a-l demite pe Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției. Concret, după mai multe ore de ședință, Barna a precizat că USRPLUS va susține o moțiune de cenzură contra premierului Florin Cîțu în cazul în care vor eșua negocierile din coaliție privind desemnarea unui alt prim-ministru. Totodată, USRPLUS a comunicat că propunerea pentru Ministerul Justiției rămâne tot Stelian Ion. 

"Decizia Biroului Național al USR PLUS din această seară:

USRPLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu

USR PLUS anunță că își retrage sprijinul politic pentru premierul Cîțu, care a aruncat țara în criză politică. USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare.

Cerem Coaliției să ia act de lipsa unei majorități care să susțină Cabinetul Cîțu și solicităm declanșarea de urgență a negocierilor în Coaliție pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern.  

În situația în care discuțiile din Coaliție vor eșua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Ministrul Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru Ministerul Justiției pentru viitorul guvern şi are tot sprijinul nostru pentru continuarea reformei din justiție, inclusiv desființarea SIIJ şi numirile procurorilor-şefi, procese întrerupte de iresponsabilitatea premierului Cîțu.  

Biroul Național a decis convocarea Comitetului Politic în data de 11 septembrie", a scris Barna pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.