Sindicatul Europol îi desființează pe Bode și Cîțu, acuzându-i public că fură 50 de miliarde de lei de la polițiști, copii și pensionari pentru a-i oferi baronilor locali / Și în timp ce aripa Cîțu din PNL își devora propriul guvern, sub pretextul modernizării României rurale, tavanul unei secții de Poliție din centrul Capitalei se prăbușea peste birouri


Sindicatul Europol îi desființează pe Bode și Cîțu, acuzându-i public că fură 50 de miliarde de lei de la polițiști, copii și pensionari pentru a-i oferi baronilor locali / Și în timp ce aripa Cîțu din PNL își devora propriul guvern, sub pretextul modernizării României rurale, tavanul unei secții de Poliție din centrul Capitalei se prăbușea peste birouri

Sindicatul Europol, cea mai credibilă organizație sindicală din Poliția Română, care s-a opus fățiș și constant tandemului opresiv Liviu Dragnea-Carmen Dan, critică în termeni duri intenția aripii liberale din guvernul Cîțu de a mitui aleșii locali cu 50 de miliarde de lei, prin programul de investiții Anghel Saligny, în fapt doar un alt PNDL, care să mulțumească primarii incapabili să acceseze fonduri europene pentru proiecte de dezvoltare rurală și să umfle buzunarele clientelei de partid. Prin direcționarea sumei uriașe către primarii locali, Florin Cîțu speră să obțină votul acestora în apropiata confruntare cu Ludovic Orban pentru șefia PNL. 

Într-o altă postare, Europol ironizează desemnarea ministrului de Interne Lucian Bode la Justiție, arătând că acesta nu a rezolvat problemele grave din poliție, ba mai mult în chiar ziua în care i se mai atribuia un portofoliu cu greutate, tavanul unei secții de poliție din centrul Capitalei a cedat și s-a prăbușit peste birourile angajaților.  

„În ultima apariție publică ministrul Bode ne-a vorbit despre drumuri și poduri, despre asfaltări și proiecte de infrastructură rutieră.  Între timp, la MAI, unde figurează Lucian Bode ca ministru, cel puțin pe hârtie, în Secția 3 Poliție din București, capitala României, în anul 2021, cade tavanul peste birourile polițiștilor”, arată Sindicatul Europol într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

Redăm mai jos postările Sindicatului Europol.  

SE: „50 miliarde lei furați prin neaplicarea legii salarizării și oferiți baronilor locali  

În timp ce salariile bugetarilor, alocațiile și pensiile au fost înghețate, sub pretextul "crizei pandemice" premierul Cîțu forțează în ședința de guvern din această seara acordarea prin ordonanță de urgență, a 50 miliarde de lei baronilor locali. Coincidență face ca această măsură și vină, pur accidental, cu trei săptămâni înainte de alegerile din partid unde candidează pentru funcția supremă.  

Acest ”plan” de întrajutorare a primarilor este boicotat chiar din interiorul coaliției aflate la guvernare, ceea ce arată în mod clar că deciziile se iau pe sub masă. Această atitudine politică se potrivește bine cunoscutelor versuri "vin ai noștri, pleacă-ai noștri, noi rămânem tot ca proștii...". 

Este cea mai evidentă dovadă că polițiștii, militarii și pensionarii au fost mințiți, bani există, însă doar pentru clientela politică. Nu ne rămâne decât să strângem rândurile, să nu mai acceptăm să muncim pe bani puțini și să ne pregătim de proteste”.

 SE: „Avem un nou ministru al justiției 

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode a terminat cu problemele polițistilor. După remanierea lui Stelian Ion din această seară, Lucian Bode a fost numit și ministru interimar la justiție.” 

SE: „Domnule ministru, raportăm: NE CADE TAVANUL ÎN CAP!  

În ultima apariție publică ministrul Bode ne-a vorbit despre drumuri și poduri, despre asfaltări și proiecte de infrastructură rutieră.  

Între timp, la MAI, unde figurează Lucian Bode ca ministru, cel puțin pe hârtie, în Secția 3 Poliție din București, capitala României, în anul 2021, cade tavanul peste birourile polițiștilor. 

Norocul a făcut să nu vorbim despre vătămări grave sau victime. Iar dincolo de ironie, o țară cu pretenții de Schengen nu este în stare să ofere condiții elementare de muncă pentru un serviciu public, cum este cel al Poliției.  

Dar nu e bai! Colegii noștri au depus un jurământ și si-au asumat "riscurile meseriei" când au ales să devină polițiști, vor spune cârcotașii. Nu e mare diferență că ești ultragiat pe stradă sau de propria instituție care nu dă 2 bani pe siguranța noastră și chiar a cetățenilor. Bine că avem buget să primim mii de afgani cu care statul va cheltui sume importante pe cazare și masă.  

Așa că, dragi cetățeni, respectați legea și faceți în așa fel încât să nu fiți nevoiți să ajungeți în interiorul unui sediu de poliție, nu de alta dar este mai periculos decât orice amendă sau pedeapsă cu închisoarea”.

VEZI ȘI: VIDEO. Culisele murdare ale alungării lui Stelian Ion de la Justiție. Ce rol are obedientul Lucian Bode în criza provocată de Florin Cîțu și Klaus Iohannis. „Gruparea Grivco” vrea să se asigure că nu pierde controlul parchetelor! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.