Fugar ascuns la Londra, infractorul internațional Veaceslav Platon moare de grija tovarășului său Stoianoglo, procurorul-șef al mafiei rusofile. Acuzațiile diplomatului Iurie Reniță


Fugar ascuns la Londra, infractorul internațional Veaceslav Platon moare de grija tovarășului său Stoianoglo, procurorul-șef al mafiei rusofile. Acuzațiile diplomatului Iurie Reniță

Refugiat degrabă la Londra, imediat după alegerile parlamentare anticipate, infractorul fugar Veaceslav Platon e îngrijorat de soarta care-l așteaptă pe bunul său tovarăș și ajutor, fără de care astăzi n-ar fi în libertate: rusofilul-găgăuz Alexandr Dmitrievici Stoianoglo, încă procuror general al R.Moldova, personajul care le-a asigurat spatele ani de zile lui Dodon, Șor, anturajelor acestora și celorlalți mafioți politici de dincolo de Prut, în pofida probelor indubitabile care i-au fost puse pe masa la modul oficial. 

În aceste condiții, diplomatul și fostul deputat Iurie Reniță îl cheamă în R.Moldova pe Platon, ca să-și exprime cugetările juridice la Chișinău, unde ar putea să organizeze, la fel ca în trecut, și un ”master-klass” tematic. 

”Aerul proaspăt și umiditatea constantă de la Londra îi prinde bine fugarului Veaceslav Platon, care, în momente de profundă inspirație juridică, propune ca, dincolo de necesitatea evaluării procurorului general, prin aceeași sită să treacă președintele statului, președintele parlamentului și deputații. Foarte frumos, original, de unde atâta inspirație?! Doar că Biroul de avocați al lui Veaceslav Platon – Procuratura Generală în persoană șefului acesteia, Alexandr Dmitrievici Stoianoglo – a trecut cu vederea (ca întotdeauna intenționat!) că evaluarea persoanelor menționate mai sus se face deja în mod obligatoriu de către toți cetățenii noștri o dată la 4 ani sau chiar și la 2, cum a fost în cazul alegerilor parlamentare anticipate.

Poate Veaceslav Platon ar trebui să-și schimbe țara și locul de reședință (era vorba și de Praga!), pentru a produce și alte reflecții juridice inedite? În caz contrar îl invităm respectuos acasă, la Chișinău, să mai țină un master-klass de toată admirația și frumusețea cum să-l scape din actuala situație dificilă pe bunul său coleg si prieten Alexandr Dmitrievici Stoianoglo și cum să lupte împotriva persoanelor implicate în ‹Laundromat›, precum a mai făcut-o și anterior în alt master-klass”, scrie Iurie Reniță, pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.