Fenechiu insinuează că "statul paralel" stă în spatele dezvăluirii privind condamnarea lui Cîțu la 2 zile de închisoare: "Declarațiile făcute de Orban încep să capete un alt contur"


Fenechiu insinuează că "statul paralel" stă în spatele dezvăluirii privind condamnarea lui Cîțu la 2 zile de închisoare: "Declarațiile făcute de Orban încep să capete un alt contur"

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a insinuat într-o declarație pentru stiripesurse.ro că "statul paralel" s-a implicat în viața internă a PNL dezvăluind că premierul Florin Cîțu a fost condamnat la 2 zile de închisoare în SUA, în 2001, întrucât a condus sub influența băuturilor alcoolice. Fenechiu a făcut totodată o referire la o declarație similară a președintelui PNL Ludovic Orban privind implicarea "statului paralel" în alegerile interne din partid. 

CITIȚI ȘI: Echipa Orban din PNL vorbește despre amenințarea "statului paralel" în preajma Congresului: "Își bagă coada de două luni în democrația internă / Li se scoate câte un dosar vechi-vechi sau chiar ceva nou și pueril"

"Nimeni din cadrul partidelor de opoziție, nimeni din cadrul adversarilor tradiționali nu a avut, nu a căutat, sau nu a avut această informație. Din perspectiva asta cred că declarațiile făcute de președintele partidului încep să capete un alt contur în legătură cu implicarea unora în viața internă a partidului", a spus Fenechiu.

CITIȚI ȘI: Secretul care aruncă în aer cariera politică a premierului Florin Cîțu: a comis o infracțiune gravă în Statele Unite, pentru care a fost judecat și condamnat la două zile de închisoare

Deși a ajuns 2 zile la închisoare, Daniel Fenechiu a spus că fapta comisă de Florin Cîțu nu constituie o infracțiune, ci o simplă contravenție. 

"Nu a fost arestat, a fost reținut. Cred că mulți oameni au săvârșit câte o contravenție în tinerețea lor. În SUA există niște reguli în ceea ce privește consumul de alcool. Nu a săvârșit vreo infracțiune, este un păcat al tinereții pe care mulți din cei care ar putea să fie astăzi critici și să dea lecții cu siguranță au pățit - unii au fost prinși, alții au avut noroc", a mai zis Fenechiu. 

Pe final, avocatul Daniel Fenechiu a menționat că nu crede că Florin Cîțu va pierde din susținători înaintea Congresului PNL în urma dezvăluirii la care am făcut referire mai sus. 

"Activul PNL este unul pragmatic. Motivul pentru care cea mai mare parte a activului PNL s-a apropiat și-l susține pe Florin Cîțu nu ține de cum arată, de cum vorbește, de anumite, chestiuni din trecut, ci ține de performanța premierului, de premisele pe care le prezintă pentru viitorul partidului și pentru viitorul guvernării, ține de lucruri pe care premierul le-a livrat. Nu cred că cineva ar putea să fie influențat de o poveste de 20 de ani", a conchis Fenechiu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.