Secretul care aruncă în aer cariera politică a premierului Florin Cîțu: a comis o infracțiune gravă în Statele Unite, pentru care a fost judecat și condamnat la două zile de închisoare


Secretul care aruncă în aer cariera politică a premierului Florin Cîțu: a comis o infracțiune gravă în Statele Unite, pentru care a fost judecat și condamnat la două zile de închisoare

UPDATE: VIDEO Cîțu fuge de la declarații când e întrebat despre cele 2 zile de pușcărie, însă recunoaște că a condus în SUA sub influența băuturilor alcoolice. Premierul se plânge că a apărut informația înaintea Congresului PNL

Actualul premier al României, Florin Cîțu, a comis o infracțiune gravă pe teritoriul Statelor Unite, în urmă cu 21 de ani, pentru care este foarte posibil, potrivit legislației americane, să fi petrecut după gratii cel puțin două zile. Este vorba de conducerea unui vehicul în stare de ebrietate sau sub influența unor substanțe interzise, în martie 2000, pe când era, potrivit propriei biografii, lector la Universitatea din Iowa, stat în care absolvise, în 1996, Grinnell College, specializarea economie/matematică, și unde ulterior a urmat masterul și și-a pregătit doctoratul (la Iowa State University). 

Situația în care s-a aflat acum două decenii premierul Cîțu a fost dezvăluită de pagina de Facebook „Legalizăm.ro”, precizând că informația provine de la cei care îl susțin pe „contracandidatul domnului Cîțu” la șefia PNL. 

Verificând siteurile indicate de „Legalizăm.ro”, am descoperit speța și faptul că o instanță din Iowa l-a găsit vinovat în baza articolului „321J.2 Operating while under the influence of alcohol or a drug or while having an alcohol concentration of .08 or more” care prevede sancțiuni extrem de dure pentru inculpați: cel puțin 48 de ore de arest, amendă de 1200 de dolari și suspendarea permisului de conducere pe o perioadă care diferă în funcție de gravitatea faptelor comise. (mai multe detalii AICI)

În cazul premierului român, pedeapsa a fost de două zile de arest și o amendă de 1000 de dolari plus 300 de dolari cheltuieli de judecată. Florin Cîțu și-a ispășit cele două zile de pușcărie în martie 2001. Vedeți jos mai multe detalii:


SURSE: 

1. www.iowacourts.state.ia.us

2. https://bit.ly/3lRsj5u

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.