Cristian Diaconescu (PMP) salută decizia NATO privind trupele rusești din Transnistria: „Îi cer lui Octavian Țîcu (PUN) să iasă cu o poziție publică la Chișinău”


Cristian Diaconescu (PMP) salută decizia NATO privind trupele rusești din Transnistria: „Îi cer lui Octavian Țîcu (PUN) să iasă cu o poziție publică la Chișinău”

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, salută decizia NATO de a-i cere Rusiei să-și retragă trupele de ocupație din Transnistria, laolaltă cu cele din Ucraina și Georgia. În context, Diaconescu îi solicită lui Octavian Țîcu, președintele PUN, partid unionist din R. Moldova  partener al PMP, să facă „o declarație corespunzătoare pe această temă”.

„Nu poți vorbi de reîntregire națională fără retragerea trupelor rusești din Transnistria. Îi solicit partenerului nostru, Octavian Țîcu, să facă o declarație corespunzătoare, mai ales că este campanie electorală și electoratul unionist așteaptă o luare de poziție în acest sens. Printr-o astfel de declarație, proiectul nostru comun, Unirea României cu Republica Moldova, ar primi un semnal cât se poate de necesar”, a declarat Cristian Diaconescu pentru „Podul”.

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a cerut Rusiei să-și retragă trupele de ocupație din Transnistria. Solicitarea a fost inclusă într-o declarație după summit-ul din aceste zile, de la Bruxelles, care s-a încheiat ieri, 14 iunie.  

Astfel, în declarație se menționează că „ne reiterăm sprijinul pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei, Georgiei și Republicii Moldova în cadrul granițelor lor recunoscute la nivel internațional. În conformitate cu angajamentele sale internaționale, cerem Rusiei să retragă forțele pe care le-a staționat în toate cele trei țări fără acordul lor”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.