DEZAMĂGIȚI de bătrâna șandrama Voronin: comuniștii care s-au opus alianței cu Dodon candidează pe listele unui alt partid


DEZAMĂGIȚI de bătrâna șandrama Voronin: comuniștii care s-au opus alianței cu Dodon candidează pe listele unui alt partid

Membrii Partidului Comuniștilor care la data de 11 mai au votat împotriva creării unui bloc electoral cu socialiștii lui Dodon au decis să candideze pe listele Partidului „Patrioții Moldovei”. Potrivit Deschide.md, formațiunea respectivă a fost înregistrată luni, 14 iunie, în calitate de concurent electoral, iar ca urmare Comisia Electorală Centrală a publicat lista candidaților. Aceasta în condițiile în care și Dodon întâmpină probleme în PSRM, organizația Ialoveni demisionând în bloc. 

Astfel, sub nr. 3 în lista candidaților PPM este înscrisă Ludmila Boiadji, unul din membrii Comitetului Central al PCRM. Potrivit surselor Deschide.MD, anume Boiadji a fost una din membrii Partidului Comuniștilor care deschis s-a opus solicitării lui Vladimir Voronin de a susține crearea a unui bloc electoral cu PSRM și Igor Dodon pentru participarea la scrutinul parlamentar din 11 iulie 2021.

Boiadji activează în cadrul Casei Teritoriale de Asigurări Sociale din sectorul Centru (mun.Chișinău). Ludmila Boiadji a candidat la funcția de deputat la alegerile parlamentare din 2019 pe circumscripția nr.25 (Centru-Botanica), însă din cauza că nu a reușit să colecteze numărul necesar de semnături, organul electoral a refuzat înregistrarea ei în calitate de concurent electoral.

Totodată, în lista candidaților Partidului „Patrioții Moldovei” se regăsesc și alți membri PCRM care au fost împotriva unificării forțelor cu socialiștii.

Amintim că acum o lună Comitetul Central al Partidului Comuniștilor a decis crearea blocului electoral cu PSRM pentru participarea la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Potrivit surselor Deschide.MD, atunci, unii membri ai CC al PCRM nu au fost de acord cu opțiunea respectivă și s-au opus creării unui bloc comun. Totuși, majoritatea membrilor a susținut ideea.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.