O nouă lovitură pentru Dodon și penalii din PSRM. Siegfried Mureșan: ”În schimbul celor 600 de milioane euro de la CE, R.Moldova trebuie să facă o reformă a Justiției și a administrației publice”. Afară din Justiție cu slugile Moscovei


O nouă lovitură pentru Dodon și penalii din PSRM.  Siegfried Mureșan: ”În schimbul celor 600 de milioane euro de la CE, R.Moldova trebuie să facă o reformă a Justiției și a administrației publice”. Afară din Justiție cu slugile Moscovei

În schimbul pachetului de asistență financiară în valoare de până la 600 de milioane de euro, anunțat de Comisia Europeană pentru Republica Moldova, e necesară reformarea justiției și a adminstrației publice. O spune europarlamentarul român Siegfried Mureșan. Potrivit oficialului, buna desfășurare a scrutinului parlamentar din iulie este prioritatea zero pentru deblocarea sprijinului financiar oferit de comunitatea europeană, notează IPN.

Președintele Delegației Parlamentului European pentru relația cu Republica Moldova, Siegfried Mureșan, spune că angajamentele pe care Republica Moldova va trebui să și le onoreze pentru a beneficia de asistență financiară nu sunt noi pentru țara noastră. Uniunea Europeană insistă pe independența justiției și combaterea corupției.

„Este cel mai mare pachet de asistență economică oferit vreodată Republicii Moldova de către Uniunea Europeană. E simplu, de la Republica Moldova se dorește justiție corectă, liberă, care să dea aceleași decizii pentru toată lumea. Administrație publică tranparentă, competentă, în folosul cetățeanului. Este important ca după alegerile din 11 iulie să existe un Guvern proeuropean care să se apuce imediat de treabă”, a spus Siegfried Mureșan în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV Chișinău, citat de Deschide.md.

Potrivit oficialului, prin anunțul privind alocarea condiționată a banilor, comunitatea europeană nu și-a propus să influențeze preferințele electoratului din Republica Moldova în preajma scrutinului parlamentar anticipat.

„Nu are o legătură directă cu alegerile, noi când ne-am apucat de lucru la acest pachet, la finalul lunii ianuarie, nu știam că în Republica Moldova vor fi alegeri anticipate și nici nu știam când acestea vor avea loc”, a precizat europarlamentarul român.

Acum două zile, Comisia Europeană a anunțat un pachet de asistență financiară de până la 600 de milioane de euro pentru redresarea economică a Republicii Moldova pentru perioada 2021-2024.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.