Buletin de București: Primarul PSD al S4, Daniel Băluță, sprijinit pe Facebook de o armată de conturi false


Buletin de București: Primarul PSD al S4, Daniel Băluță, sprijinit pe Facebook de o armată de conturi false

Publicația Buletin de București a realizat o investigație prin care devoalează faptul că primarul PSD al Sectorului 4, Daniel Băluță, dispune de o rețea de conturi false de Facebook care îl elogiază sistematic prin comentarii, dar, pe de altă parte, atacă adversarii edilului de la nivel politic, dar și jurnaliștii care au scos la iveală informații pe care pesedistul nu ar fi vrut nici în ruptul capului să fie disponibile pentru opinia publică. 

Buletin de București a reușit să identifice 102 conturi false de Facebook care au dat mesaje pozitive la adresa primarului Sectorului 4. Cel mai vechi cont fals a fost creat în primăvara anului 2019. Tot atunci și-a început activitatea armata digitală.

Ultima bătălie pe care a dat-o această armată digitală s-a desfășurat la jumătatea lunii mai 2021, atunci când în urma unor articole care au apărut în Newsweek România și Libertatea, primarul PSD al Sectorului 4 a depus o plângere la DIICOT împotriva unor jurnaliști de la aceste publicații pentru șantaj și constituire a unui grup infracțional organizat. Reiterăm că Rise Project a publicat o investigație conform căreia procurorul DIICOT care instrumentează plângerea primarului Sectorului 4 împotriva ziariștilor este partenerul avocatei lui Marian Goleac.

CITIȚI ȘI: Rise Project, sub asaltul (in)justiției din România: Streinu Cercel câștigă un proces, pe modelul Băluță, Tribunalul București stabilind că investigațiile ce-l vizează trebuie șterse. Avertismentul unor jurnaliști

Câteva zile mai târziu, primarul Băluță a câștigat prima etapă a procesului civil pe care l-a intentat publicației Libertatea în decembrie 2020 pentru că i-ar fi afectat imaginea. În plus, judecătoria Sector 2 a decis eliminarea celor șapte articole reclamate de edil. Personajul principal vizat de aceste investigații care ar putea fi șterse este chiar Marian Goleac.

Armata de troli a Sectorului 4 s-a mobilizat rapid pe acest subiect. Ideea principală pe care au rostogolit-o în comentarii și grupuri s-a bazat pe denigrarea presei și subminarea rolului acesteia. 

"Jurnaliștii sunt vânduți unor interese", și "Nu mai exista presă, există doar naratori politici" sunt câteva dintre comentariile rostogolite de armata de conturi false care apără clanul primarului PSD al Sectorului 4. (citiți AICI investigația completă, pe parcursul căreia găsiți și numele conturilor false de Facebook)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.