Rareș Bogdan dezvăluie cum poate recupera PNL voturile pe care i le-a luat AUR: "Să nu uităm de valorile conservatoare! Nu ne putem bate în neoprogresism cu USRPLUS și nici în populism cu PSD"


Rareș Bogdan dezvăluie cum poate recupera PNL voturile pe care i le-a luat AUR: "Să nu uităm de valorile conservatoare! Nu ne putem bate în neoprogresism cu USRPLUS și nici în populism cu PSD"

"Trebuie să fim foarte atenți, să nu ne trezim în turul doi (al prezidențialelor din 2024 - n.red.) cu un candidat PSD și un candidat AUR, de tipul Călin Georgescu, pentru că ar fi tragic pentru România", i-a avertizat Rareș Bogdan pe colegii din PNL, într-un interviu acordat Libertatea. (citiți AICI interviul complet)

În acest context, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a subliniat că partidul său poate recupera voturile pe care i le-a luat AUR la alegerile parlamentare din 2020 doar dacă va rămâne în zona valorilor conservatoare. Totodată, Rareș Bogdan a avertizat că PNL nu se poate bate în "neoprogresism cu USRPLUS și nici în populism cu PSD".

"PNL a pierdut peste jumătate de milion de voturi în favoarea AUR (la alegerile parlamentare din 2020 - n.red.). E foarte simplu de recuperat. Nu trebuie să facem altceva, decât să mergem pe politica înaintașilor noștri. E important să nu ne uităm principiile, să nu ne uităm trecutul. Astăzi dimineață (marți - n.red.) în plenul Parlamentului European, Manfred Weber, președintele Grupului Popularilor Europeni, cel mai mare grup din Parlamentul European, grupul creștin, spunea că Europa comună stă ca o cupolă pe turlele tuturor bisericilor creștine de la nivelul Europei, înțelegând de asemenea să respecte și să fie deschisă cu toate cultele și toate religiile care sălășluiesc pe acest continent. Atât timp cât înțelegem că facem parte din această familie de partide creștine, nu vom avea nicio problemă. Dacă ne îndepărtăm de acest mesaj, dacă vom uita de mesajul tradiționalist, de valori conservatoare, de valorile familiei și de discursul tipic al valorilor de dreapta la nivel european, incluzând aici și politicile de dezvoltare a concurenței și a capitalismului real, vom pierde. Dacă înțelegem să ne întoarcem la acest discurs care ne-a fost câștigător în alegerile europarlamentare, PNL are o șansă uriașă și va contracara indiscutabil AUR, fără discursul radical pe care acest partid îl practică de multe ori. Șansa noastră este să nu ieșim din linia unui partid creștin, a unui partid de dreapta conservator. Dacă nu vom fugi de recunoașterea tradițiilor, nu vom fugi de valoarea familiei, nu vom fugi de componenta creștină pe care o avem, extrem de tolerantă, atunci vom avea câștig de cauză. Dacă fugim de toate acestea și vom lăsa spațiu liber pentru partide de tip AUR, atunci riscul pentru PNL este foarte mare. Pentru că nu ne putem bate în neoprogresism cu USRPLUS și nici în populism cu PSD", a declarat europarlamentarul PNL. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.