Moscova își modifică strategia electorală: rușii îl ascund pe Dodon. Voronin, cârpa electorală prin care se vrea cosmetizarea kuliokarului de la Sadova


Moscova își modifică strategia electorală: rușii îl ascund pe Dodon. Voronin, cârpa electorală prin care se vrea cosmetizarea kuliokarului de la Sadova

Jurnaliștii de la Timpul.md avertizează că Rusia își schimbă strategia electorală în R.Moldova: imediat după oficializarea alianței Dodon-Voronin, șeful informal al PSRM a fost retras din spațiul public și de pe canalele pro-rusești, locul acestuia fiind umplut agresiv cu bătrâna șandrama comunistă Voronin. 

Dacă până mai ieri, posturile și site-urile de genul NTV aveau 9 din 10 materiale despre kuliokarul de la Sadova, în ultima perioadă observăm că strategia rușilor este să-l ascundă pe Igor Dodon, punctează sursa citată, argumentând cu aspecte ce țin de domeniul evidenței.

Strategia Moscovei ia în calcul prăbușirea totală a încrederii în Dodon, reliefată de toate măsurătorile sociologice de dincolo de Prut, acesta având gigantice probleme de imagine după dezvăluirea înregistrărilor video care-l prezintă luând un kuliok de la oligarhul Plahotniuc. Având în vedere că de-a lungul ultimului an Kremlinul a eșuat lamentabil mergând pe mâna fostului șef de stat, strategia rușilor e cât se poate de clară: ascunderea lui Dodon și promovarea lui Voronin cu scopul de a crește scorul electoral al acestei alianțe pro-ruse. 

Amintim că până nu demult socialiștii și comuniștii alternau la guvernare, dar asta tocmai fiindcă Rusia voia să dea impresia că cele două grupări ar fi distincte și n-ar face, în fapt, exact același joc kremlinologic care are scopul menținerii Basarabiei în prizonieratul Estului. 

Din păcate, în ultimii ani, presa care se pretinde europeană, i-a oferit fără limită spațiu publicistic bolșevicului Voronin, făcându-l să pară „frecventabil” și „curat”, ceea ce este o minciună uriașă, Voronin fiind unul dintre marii vinovați pentru faptul că Basarabia se află sub talpa Rusiei și că a ajuns în halul în care se află. 

Concluzia jurnaliștilor Timpul.md e că Moscova îl folosește acum pe Voronin pe post de „cârpă electorală” care are rolul de a spăla imaginea deplorabilă a kuliokarului de la Sadova.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.