Scandalos: rusofilii Dodon și Ceban își bat joc de moldoveni! Nu le dau voie creștinilor să meargă în cimitire, dar au permis un MARȘ al socialiștilor pe 9 mai


Scandalos: rusofilii Dodon și Ceban își bat joc de moldoveni! Nu le dau voie creștinilor să meargă în cimitire, dar au permis un MARȘ al socialiștilor pe 9 mai

Au interzis accesul în cimitirele din Chișinău de Paștele Blajinilor, dar au permis organizarea marșului cu drapele bicolore, în centrul Capitalei, cu ocazia zilei de 9 Mai. Potrivit jurnaliștilor de la Timpul.md, responsabilii de la Primăria Chișinău susțin că 9 Mai este sărbătoare națională și, în pofida pandemiei, municipalitatea nu poate interveni cu restricții în acest sens.

Contrar restricțiilor anti-COVID, socialiștii au chemat oamenii la manifestație în ziua de 9 Mai. Ei intenționează să organizeze un marș din Piața Marii Adunări Naționale până la Complexul Memorial „Eternitate”. Și comuniștii vor organiza o manifestație doar că într-o altă locație.

Oamenii sunt nedumeriți - nu înțeleg de ce le este restricționat accesul la morminte de Paștele Blajinilor, dar sunt chemați la parada de 9 Mai a partidelor de stânga.

Secretarul Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău, Boris Gâlca, nu a putut explica situația duplicitară privind aplicarea restricțiilor în privința Baștelui Blajinilor și a zilei de 9 Mai.

„Este o manifestație la nivel național. În rest eu nu pot să mă expun pentru că nu ține de competența mea. Chișinăul este capitala Republicii Moldova, iar manifestațiile pe care le-ați nominalizat țin de evenimente naționale, iar eu nu pot să mă pronunț pe marginea lor”, a declarat Boris Gâlca.

Potrivit unei cereri înregistrate la Primăria Chișinău, numărul estimat de participanți la manifestația de 9 Mai este de 30 de mii de oameni. Anterior, PSRM critica intențiile președintelui Maia Sandu de a organiza alegeri parlamentare anticipate în pandemie, declarând că șeful statului va fi direct responsabil de creșterea numărului celor infectați - mai multe detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.