EXCLUSIV Președintele Iohannis a primit un PREMIU de la familia prințișorului care l-a UCIS ILEGAL pe Arthur, probabil cel mai mare urs din România. Conivențe intrigante


EXCLUSIV Președintele Iohannis a primit un PREMIU de la familia prințișorului care l-a UCIS ILEGAL pe Arthur, probabil cel mai mare urs din România. Conivențe intrigante

Scandalul uciderii lui Arthur – unul dintre cei mai mari urși din Munții Carpați și probabil cel mai mare din România – ia amploare. Aceasta în condițiile în care Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a plătit suma de 7000 de euro pentru a vâna legal un urs în țara noastră, însă nu a împușcat o ursoaică problemă, pentru care primise aprobare, ci l-a ucis pe Arthur, urs monitorizat și considerat printre cei mai frumoși din România, deși acesta nu le-a cauzat niciodată pagube oamenilor locului. 

În timp ce autoritățile își dau, ca de obicei, cu stângul în dreptul, iar premierul PNL Florin Cîțu, întrebat cum comentează aceast episod, răspunde sarcastic că, din informațiile lui speciale, Arthur nu ar fi fost cel mai mare urs (de unde, nici premierul nu precizează), și-apoi evită să răspundă, o întrebare rămâne cât se poate de legitimă: de ce a fost favorizată beizadeaua aflată în goană după trofee ca să-l împuște ilegal pe Arthur, în condițiile în care nu avea autorizație pentru o astfel de barbarie? 

Și de ce evită Cîțu să răspundă, să ia o poziție oricare? Dincolo de faptul că întrebarea l-a deranjat vizibil, el chiar remarcând că nu se aștepta să fie solicitat într-o astfel de problemă.

Poate că premierul Florin Cîțu nu vrea să-l supere pe șeful său absolut, președintele Klaus Iohannis, care a primit un premiu, în martie 2020, chiar de la familia prințișorului vânător de trofee. E vorba despre Premiul European Coudenhove-Kalergi, cu care șeful statului s-a lăudat imediat pe Facebook: 

”Sunt onorat să primesc astăzi Premiul European Coudenhove-Kalergi pentru anul 2020, pe care mi l-a înmânat Alteța Sa, Prințul Nikolaus von Liechtenstein, în prezența unui bun prieten al României, președintele PPE, Donald Tusk. Richard von Coudenhove-Kalergi a fost un vizionar, care a lansat ideea unei Europe unite și a inspirat acțiunea părinților fondatori ai proiectului european de astăzi. Acordarea acestei distincții este, mai presus de orice, o recunoaștere a rolului României în Uniunea Europeană și a atașamentului profund al românilor față de valorile europene, democrație, stat de drept, independența justiției și continuarea luptei împotriva corupției” - detalii AICI

(Cuplul Iohannis împreună cu unchiul prințului braconier)

De asemenea, Klaus Iohannis are relații vechi și strânse cu familia prințului vânător de trofee. 

Oare doar obediența, inerția și corupția specifice autorităților românești pot explica tratamentul regesc și favorurile ilegale acordate beizadelei care, în loc să împuște ursoaica pentru care primise autorizație, l-a ucis pentru trofee pe Arthur, probabil cel mai mare urs al României? 

Faptul că președintele Iohannis a fost premiat de influenta familie în cauză, faptul că are relații vechi acolo și că vânează, pentru viitor, să-și asigure un post baban și lipsit de orice griji în cadrul mecanismelor UE nu are nici cea mai mică legătură cu covorul roșu care i s-a așternut în față prințișorului venit în România la măcel ilegal?  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.