Deputatul PNL Daniel Gheorghe: Dizolvarea Parlamentului de la Chișinău și anticipatele, etape necesare pentru scoaterea Basarabiei din orbita Rusiei


Deputatul PNL Daniel Gheorghe: Dizolvarea Parlamentului de la Chișinău și anticipatele, etape necesare pentru scoaterea Basarabiei din orbita Rusiei

Deputatul liberal Daniel Gheorghe explică, pe Facebook, că dizolvarea Parlamentului de la Chișinău și organizarea de alegeri parlamentare anticipate reprezintă etape necesare pentru ca Basarabia să nu rămâna prizoniera jocurilor geopolitice pe care Rusia le coordonează din plin în regiune. 

”Dizolvarea Parlamentului Republicii Moldova este un pas înainte către democrație si stabilitate, totul într-un context în care presiunea geopolitică de la răsărit atinge cote alarmante pentru statul românesc de peste Prut. 

Am încredere că alegerile anticipate vor îndepărta pericolul ca Republica Moldova să devină un teren de instrucție pentru jocurile internaționale ale Rusiei. Victoria în aceste alegeri a forțelor politice pro-romanesti și pro-europene de la Chișinău este singurul lucru care va putea garanta coeziunea și sănătatea fragilei democrații din Republica Moldova. 

Și nu uitați: împreună suntem o singură Națiune Română în Europa, este evident faptul că Republica Moldova are viitor doar alături de România iar destinul nostru comun este mai presus de interese și de ambiții mărunte. Cetățenii Republicii Moldova merită respect din partea statului!”, scrie Daniel Gheorghe.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.