EXCLUSIV Investigație: caracatița bugetivoră de la ANCOM atinge noi culmi sub guvernarea PNL-USR PLUS-UDMR. De la PSD-izarea lui Grindeanu la cumetrizarea instituției: familiile, pilele și amantele plătite cu purcoaie de bani publici


EXCLUSIV Investigație: caracatița bugetivoră de la ANCOM atinge noi culmi sub guvernarea PNL-USR PLUS-UDMR. De la PSD-izarea lui Grindeanu la cumetrizarea instituției: familiile, pilele și amantele plătite cu purcoaie de bani publici

PSD-izarea Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), marca Sorin Grindeanu, merge mână-n mână cu operațiunea de cumetrizare a instituției. Managementul lui Vlad Ștefan Stoica e, în realitate, un copy-paste după Grindeanu, dar mai jalnic și mai artificial, așa cum vă vom arăta în cele ce urmează.

„Cumetrizarea” pornește de la un pilon de baza, un stabilopod am spune al ANCOM, directorul executiv  al direcției de monitorizare și control, Nicolae Cristin Popa, denumit în continuare ,,strategul”, că să păstrăm tehnicile de natură legislativă.

Numitul ocupă de peste 10 (zece) ani această funcție în cadrul ANCOM și are un traseu „de dreapta” de invidiat: PD-ist, PDL-ist, prim secretar general al președintelui ANCOM Sorin Grindeanu (din poziția indestructibilă de director executiv monitorizare și control- DEMC) și, ce să vezi, mai nou „punctul de contact unic” al PNL în organizația total independentă politic ANCOM!

Dl. Popa a reușit, în vara anului 2017, să fie nominalizat de către fostul premier Sorin Grindeanu ca propunere a Guvernului României pentru funcția de vicepreședinte ANCOM. Această propunere nu s-a materializat până la urmă, ceea ce nu înseamnă că „lanțul de iubire” dintre PSD și Nicolae Cristin Popa s-a rupt.

ANCOM se află în momentul de față în proximitatea unui dublu proces: PSD-izare și cumetrizare, în sensul în care, pe fondul apatiei intelectuale a macromanagerului Grindeanu, și acum, a panglicarului de cartier Vlad Stoica, distinsul strateg al monitorizării și controlului operatorilor de telecom din ANCOM, dl. Popa „plantează” cu succes și cu râvnă rubedenii, prieteni, alte ,,obligații” de moment, de partid, de interese strict financiare și nu numai, în ANCOM.

Podul.ro vă oferă numai câteva exemple:

1. Fostul secretar de stat PDL la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Marius Constantin Fecioru, în subsidiar deținător al „privilegiului” de cumătru al dlui. Popa, dar și „colecționar” al unor serioase probleme în justiție (legate direct și ombilical de C.N. Poșta Română), a reușit să câștige „magna cum laudae” un concurs la ANCOM, pe un post de inspector la Oficiul Județean Brașov, locul de baștină al domniei sale! Ne întrebăm cum de nu a reușit să ocupe un post de inspector la Oficiile Județene Giurgiu, Buzău, ori Argeș, ca să fim foarte riguroși, căci și acolo au fost organizate concursuri de selecție, în același timp.

2. Actuală doamna Moisin (nume de față Rozor) a reușit performanța unei angajări „galactice”  pe postul de expert la Biroul Administrativ în Direcția Regională Cluj din ANCOM, din poll- position-ul  asigurat de faptul că este, de curând, soția fostului viceprimar PDL al municipiului Cluj-Napoca și actual deputat PNL, Radu Moisin. Amintim aici faptul că dl. Popa a petrecut cu bucurie nespusă, cu „îndârjire” la nuntă celor doi, la Cluj Napoca, a dansat și s-a pozat cu mirii, cu primarul Clujului, doar-doar să vadă lumea bună cât de PNL-ist a fost, este și va să fie domnia să, acum și pururea.

3. Dar apucăturile de cumetrie ale strategului Popa au începuturi vechi, încă din anul 2006, când la Direcția Regională Iași a ANCOM (pe atunci instituția se numea IGCTI) este adusă dna. Marina Mihăilă, având nume de fată Popa, pe post de expert, ulterior această distinsă domnă devenind șef birou administrativ la DR Iași.

Pentru cei mai puțin informați, dna. Mihăilă este soția dlui. arhitect de renume Corin Mihăilă, vărul dlui. Popa, care este, cum altfel, un abonat sârguincios la contractele imobiliare și de construcțîi ale ANCOM (cel puțin cele din municipiile Bacău și Constanța, oficii județene păstorite de apropiați la cataramă ai  strategulei DEMC.

4. În anul 2018, un alt var al distinsului domn Cristin Popa aterizează, ca prin minune, la Direcția Regională București a ANCOM, pe un post de inspector la serviciul de control regional, deși are, ca pregătire profesională, studii economice.

Este vorba despre Adrian Luca, absolvent de studii economice și deținător al unei firme de service de terminale de comunicații mobile, deci fără vreo legătură cu specificul funcției de inspector de control al operatorilor de comunicații electronice.

5. Zilele următoare, ANCOM se pregătește, vopsește aleile, pune covorul roșu (ați înțeles bine) pentru o zi de mare sărbătoare: Dl. Cristian Nițu participă la un banal concurs de angajare la ANCOM, pe un post de expert la Biroul de Întreținere Aparatură și Compatibilitate Electromagnetică.

,,Tânăra speranță” Nițu are 61 de ani și a ocupat funcții de conducere – cel puțin director, ori director general – în SN Romtelecom SA, SC Mira Telecom SRL, SN Radiocomunicații SA, SC Grup Feroviar Român SA etc, optând, în zilele noastre, pentru un post ”la firul ierbii” în ANCOM. Îl așteptăm cu interes, pentru că simțim că nu poate rata acest post, și dorim să îl vedem, în costum și pantofi cu stil, să efectueze măsurători EMF pe clădiri, pe blocuri de locuințe, pe școli și spitale etc.

Notă: Dl. Nițu este un apropiat al dlui. Nicolae Cristin Popa, prin mijlocirea cumătrului despre care făceam vorbire mai sus – dl. Marius Constantin Fecioru.

6. Dra. Steluța Enache este, nici mai mult, nici mai puțin decât sora dlui. Adrian Enache – colegul de partid, la PNL Sector 6, al inepuizabilului domn Cristin Popa. Dra. Enache a fost, de curând, angajată pe un post de expert la Direcția Economică din sediul central al ANCOM, pe motive de expertiză profesională deosebită, în mod cert.

7. Dl. Laurențiu Dageac este soțul doamnei Raluca Cristina Dageac. Până aici, nimic suspect, doar că dna. Raluca este angajată la ANCOM pe valul psd-isto-alde-ist din luna aprilie 2019, pe post de expert la nou înființata Direcție Administativă din sediul central al ANCOM.

La această Direcție Administrativă tronează, încă din primăvara lui  2019, un director de anvergură, proaspăt numit, temporar, pe funcție: dra. Mădălina Gavrilă, cadru de ,nădejde al ALDE, veche susțînătoare, din toate pozițiile în ANCOM, fostă asistent manager a dlui (actual vicepreședinte)  Eduard Lucian Lovin, și el susținut de către ALDE. Și, în mod cert, nu numai de ALDE, căci ce mai este ALDE astăzi… Și cum îi stă bine unui director, nici dra. Gavrilă nu ezită să-și angajeze întâi ,,ibovnicul” Răzvan Costea, referent la Registratură ANCOM, unde taie frunză la câini, apoi verișoara, pe post de secretara a domniei sale, pentru a nu dezvolta gelozii, căci până la urmă familia este celula de bază a societății, nu-i așa?! Nu mai discutăm de înființarea de servicii fantomatice gen Serviciul Juridic al Direcției Administrative, dar și de angajarea unui număr impresionant de sinecuriști. Ca un fapt divers, Direcția Administrativă contorizează, la momentul prezenței, un număr de 44 de salariați, net superior numeric față de alte direcții tehnice din componenta ANCOM.

Însă evoluția galactică a dnei. Dageac nu a fost de ajuns. Pentru că soțul doamnei Dageac vine, ”calcă totul în picioare” și obține 90 de puncte din 100 posibile la proba scrisă a concursului organizat de ANCOM pentru ocuparea postului de conducător auto (șofer!) la sediul central al ANCOM, în octombrie 2019! Vă imaginați ce performanță antologică? Regretăm enorm că nu mai este printre noi Ayrton Senna, că tare ar fi fost  invidios pentru un asemenea competitor, pe care nu credem că l-ar fi putut vreodată depăși, cel puțin la proba teoretică, pentru că Senna era mai mult practicant.

Intrăm acum pe terenul găștii, a mulțimii mai mult sau mai puțin finite de adulatori, de slugoi din proximitatea dlui. Nicolae Cristin Popa, de care s-a înconjurat în decursul celor peste 10 ani de domnie, pe care i-a adus în instituție din afară sau i-a trasferat din direcțiile regionale și care îi spală rufele murdare, adică semnează pentru, în locul șefului, tot felul de documente, inclusiv specificații tehnice, caiete de sarcini ale achizițiilor de echipamente din bugetul public al ANCOM, însumând sume uriașe, care vor fi explicitate, detaliate cel puțin la nivelul ultimilor doi ani de zile.

Este lesne de înțeles cine este beneficiarul direct al comisioanelor generoase încasate în urmă încheierii și derulării acestor contracte de echipamente și aparatură de telecom, unele redundante, altele depășite tehnologic, ori inutile, nefolositoare desfășurării activităților ori a atribuțiilor ANCOM: dl. Nicolae Cristin Pops, marele strateg. Ce este cât se poate de drept, se pare că directorul executiv Popa este altruist, în sensul că nu strânge totul pentru el. Nici n-ar prea avea cum, ori altfel spus, nici nu ar putea supraviețui, așa cum o face, cu succes, de atâta amar de vreme, în poziția onorantă, deloc ușoară, de strateg absolut al monitorizării și controlului comunicațiilor electronice cu statul neguvernamental din România.

Pentru a nu mai lungi vorba, prezentăm câteva exemple sugestive:

8. Dl. Georgian Grigore, adus de bunăvoie și nesilit de nimeni de la șefia Serviciului de Monitorizare a Spectrului Iași în poziția de director coordonare tehnică în cadrul Direcției Executive Monitorizare și Control, păstorită de neobositul în golanii domn Popa.

Facem precizarea că dl. Grigore este merituosul nepot al fostului director al Direcției Regionale Iași, care l-a și plantat, la vremea lui, în funcția de șef serviciu monitorizare, dezrădăcinându-l samavolnic pe bietul băiat de pe mirificele plaiuri vasluiene, unde își are, ori își avea baștina.

Rolul fundamental al dlui Georgian Grigore este acela de a prelua sarcina ingrată de la dl. POPA, aceea de a semna documentele cu tentă țintită către furnizorul preferat de echipamente al DEMC, astfel încât implicarea scriptică a galacticului să nu fie atinsă, nici măcar prin semnătură. În ierarhia DEMC, dl. Grigore este direct subordonat dlui. director executiv Popa, ceea ce explică clar faptul că poziția sa este inventată chiar pentru scopul descris mai sus. De altfel, dl. Grigore este primul și, probabil, ultimul ocupant al unei astfel de poziții.

9. Dar, deși tehnic dl. Grigore are cunoștințe adecvate postului ocupat, el acceptă conștiet ”siluirile” tehnice la care este supus, fiindcă e o persoană sensibilă, cu două slăbiciuni care îl domină clipă de clipă: vrea să trăiască bine, cât mai bine, el și familia, și nu suportă singurătatea, altfel spus nu poate să stea singur.

Că orice strateg înnăscut, dl. Popa s-a aplecat ,,cu asupra de măsură” – nu înțelegeți greșit – în rezolvarea durerilor subalternului. Astfel, diafana Petronela, soția dlui. Grigore, a fost transferată, în procedură de urgență, de la DR Iași, unde de asemenea fusese plantată de unchiul director regional la serviciul economic-administrativ, la Direcția Economică din sediul central al ANCOM. În acest fel, condiția pentru reunirea familiei Grigore era îndeplinită, iar băiețelul soților Grigore a ajuns, cu viteza undelor electromagnetice în vid, în Capitală, la o școală răsărită, că doar nu era că peste câțiva ani să râdă ”miticii” de băiat că vorbește ”moldovenește”.

Da, toate bune și frumoase, dar unde să locuiască prospăt relocata familie vasluiană, fiindcă deși cei doi soți, luați împreună, ridică, cu toată puterea mușchilor și a buzunarelor lor, peste 6500 euro lunar net, viața în Capitală e scumpă, mai ales când vrei să trăiești bine.

Ce decizie ia atunci strategul? Nu v-ați fi gândit, suntem siguri: ”deturnează”, cu forța sa monumentală, un filon din fagurele paraîndărătului aterizat din achiziții făcute la DEMC, unele cu semnătura de netăgăduit a dlui. Grigore, către familia aflată în nevoie. Cu această resursă de oxigen, dl. și dna. Grigore achiziționează un frumos apartament de 3 camere în București, în imediată vecinătate a sediului central al ANCOM, ca să fie aproape de stupul dătător de miere. Și de speranță, socotesc ei…

Ei, judecați voi acum, mai poți fi indiferent sau reticent la orice rugăminte a strategului Popa? Noi spunem că NU!

10. Colonelul Liviu Bârsan este un caz-școală în demersul de elucidare a circuitelor financiare și a cârdășiilor din ANCOM, unele transferate din zona unor foste conduceri ale instituției până în prezent.

Dl. Bârsan este fost șef al Agenției de frecvente a Ministerului Apărării. Pensionat la frageda vârstă de 50 de ani (ridică o pensie de peste 10.000 lei lunar), se plictisea de moarte acasă, în com. 1 Decembrie din Ilfov. Și atunci, i s-a propus, de către același strateg Popa, un post în ANCOM, la început ca expert, iar apoi, pentru că unui colonel îi șade bine la comandă, dar nu să facă efectiv ceva, ca șef al unui serviciu proaspăt inventat, cel de Întreținere aparatură și compatibilitat electromagnetică din DEMC, sub directa îndrumare vizionară  a strategului, poziție din care încasează încă 17.000 lei lunar. Potrivit surselor Podul.ro, la acest recent serviciu, colonelul (rez.) Bârsan are 1 (un) singur angajat în subordine, dar deține autoturism de serviciu, că deh, nu o să-și consume săracul economiile pe autovehicul propriu și pe combustibil.

Pentru a lămuri speța, este bine de știut că interesul pentru acest personaj mai mult decât jenant, absolvent de școală de tactică militară, nu de comunicații militare, rezidă în achiziționarea unor autospeciale de monitorizare și control, pentru Armata Română, atunci când era la conducerea Agenției de frecvente a armatei, de la cine credeți – dedicație directă: de la furnizorul de suflet al DEMC, recte al strategului!

Mai rămâne de răspuns, ca să fie clar: cine a colectat filonul, pepitele rezultate în urma acelei achiziții de la armată și cu ce procent din venitul frumușel pe care colonelul Bârsan îl greblează, astăzi, din ANCOM, aterizează la domiciliul, stabil deocamdată, din com. 1 Decembrie al acestuia? Nu o să răspundem acum la toate ghicitorile din text, însă răspunsurile le vom publica în curând, într-un alt episod al acestei ample investigații Podul.ro. 

11. Șeful serviciului coordonare monitorizare din DEMC este dl. Iulian Mihalcea, un fost coleg de facultate al strategului Popa. Cu meseria stă mai mult decât acceptabil, cel puțin pentru ceea ce există astăzi în DEMC. Din pespectiva caracterului sau a moralității însă, este o copie fidelă a strategului: alunecos, fățarnic, gata să lovească pe oricine i se opune, sau pe oricine exprimă o idee contrară viziunii dlui. Popa.

Este executantul perfect și fără crâcnire al dispozițiilor, dar și extrem de mieros cu cei care ar putea deține, la un moment dat, frîiele puterii.

12. Șeful serviciului monitorizare spectru de la nou înființata direcție regională Muntenia (oare există administrativ-legal o astfel de denumire?!) este nimeni altul decât un alt prieten de partid al dl. Cristin Popa – ne referim la Bogdan Ionașcu! Acesta a fost angajat în martie 2018, la început că expert, apoi a fost transferat temporar, în anul 2019, pe un post în conformitate cu pregătirea acestuia. Bogdan Ionașcu nu este absolvent de electronică și telecomunicații, dumnealui terminând facultatea de electrotehnică, dar ce mai contează niște detalii minore, atunci când este vorba de răsplătirea competenței de partid, dar și a celei interpersonale?!

Ca să nu mai spunem că, în momentul de față și începând cu luna iulie 2019, dl. Ionașcu este și locțiitor al directorului nou înființatei direcții regionale.

13. Șefa serviciului juridic din DEMC, căci există și așa ceva (descentralizarea serviciilor juridice în ANCOM este o extrem de mare gafă a conducerilor succesive!) este nimeni altă decât dna. Simona Ionescu, o veche colaboratoare  a strategului Popa, sub aspect profesional și nu numai, dar nu ne propunem să extindem analiza.

Dna. Ionescu a fost o glorie sexy cu ceva timp în urmă, fapt care a atras emoția strategului, care nu a ezitat să o promoveze, să o cultive și să o apere, cu sălbăticie de multe ori, în față unor opinii juridice venite din partea compartimentelor tehnice, în fața cărora tînăra absoventă de facultate particulară pălea, ori exprima inepții.

Sigur, toate au un preț.

Dna. Ionescu a plătit prin divorțul soțului, exasperat de favorurile dezlânate ale strategului. Apoi, timpul are curgerea lui, așa că vârstă și-a spus cuvântul, iar strategul atotputernic a început să exploreze și alte spații ale frumuseții, în instituție, căci el dacă vrea poate.

Statusul actual al cârdășiei este următorul: dna. Ionescu prezintă argumentele juridice care să îmbrace într-o formă dorită de strateg o anumită decizie sau soluționare a unui litigiu, în schimbul protecției din partea acestuia pentru lipsa ei, dar și a celorlalți sinecuriști din SJMC, de cunoștințe de specialitate (juridice). Dintre aceștia se mai remarcă altă slugă, culeasă de pe stradă acum 9 ani, sau de pe apele brațului Borcea (că are rădăcini în Fetești), de o impertinență greu de imaginat – sursele noastre ni l-au indicat la unison pe dl. consilier juridic Florin Berbecaru. Halal!

14. Și familia CopceacVlad și Laura – se bucură de o atenție deosebită din partea strategului. Pentru desele vacanțe petrecute împreună, în țară, dar mai ales peste hotare, în care s-au simțit mai mult decât bine, dl. Vlad Copceac este recompensat cu funcția de șef serviciu coordonare control, în sediul central al ANCOM. Dna. Laura Copceac, fosta Călită este nimeni altă decât fiica dl. Constantin Călită, conducător auto (șofer) al fostei doamne vicepreședinte – din partea PSD al ANRC – Alexandra Hîrtan.

Pe vremuri, și dl. Copceac avea carnet roșu cu 3 trandafiri, dar acum nu se mai știe, sau nu este bine să se mai știe, cel puțin o perioadă. Credem că nici dumnealui nu mai știe, dar pare că-i merge bine în funcția deținută în ANCOM, așa încât acest lucru nu  mai contează, atât timp cât strategul veghează și are grijă de el.

Să parcurgem acum și câteva link-uri cu compartimente din ANCOM, altele decât DEMC, de care strategul Popa are nemijlocită nevoie pentru desăvârșirea acțiunilor sale și a ridicării peșcheșului cuvenit pentru râvna cu care aruncă pe fereastră banul public, acțiuni din care extrage comisioane consistente care îi permit să mulțumească puternicii timpului:

15. Director de Achiziții al ANCOM este, începând cu anul 2017, dna. Gemma Lazăr, o militantă unanim recunoscută în organizația de femei a PSD-ului. Și-a dorit cu ardoare postul, încă din vremuri străvechi, dar calitățile profesionale nu au recomandat-o să păstorească investițiile de milioane și milioane de euro ale ANCOM.

Odată cocoțată pe direcție, prima grijă a fost: ce fac cu soțul meu? Un specialist ca el nu poate lipsi din angrenajul ANCOM, să fie clar! Și atunci, ca în multe alte situații, strategul Popa i-a sărit în ajutor: Sorin Enescu, căci așa se numește partenerul de viață al directoarei, a fost degrabă angajat la DEMC, în cadrul serviciului de monitorizare a spectrului din nou înființata direcție regională Muntenia.

Pe dl. Enescu îl recomandă pentru acest post experiența vastă în obținerea avizelor pentru autorizare de construire a site-urilor rețelelor de comunicații mobile, căci altfel dânsul este absolvent de studii superioare în domeniul construcțiilor.

În acest fel, strategul Popa și-a asigurat ”trecerea” deplină la directorul de achiziții, care îi prioritizează cu aplomb toate investițiile megalomanice în echipamente de monitorizare și control, facilitându-i astfel accesul la resursele financiare extrase din derularea acestor contracte.

Dar asta nu e tot: drept bonus pentru comportamentul ireproșabil al dnei. Lazăr, strategul a punctat din nou: a plantat-o și pe verișoara acesteia, dna. Antoanela Lică, în cadrul serviciului monitorizare a spectrului din regională București, în urmă cu 2 ani de zile. Ca o simplă curiozitate, vă facem cunoscut principala, dar și singura responsabilitate a dnei. Lică: udatul florilor din birourile direcției regionale, lucru care se dovedește a fi deloc simplu. Nu că nu ar fi destule de făcut, dar, deocamdată pentru asta este pregătită, în rest… ar trebui ascultate opiniile colegilor ei de serviciu, pe care noi le-am auzit deja. 

16. Șefa Departamentului Resurse Umane din ANCOM este dna. Raluca Panțu, o foarte veche colaboratoare a strategului, încă de pe vremea defunctei ANRC.

Este, credem, ușor de înțeles importanța strategică a poziției, în privința noilor angajări, a sinecurilor, a extinderii cerințelor sau a aptitudinilor pentru ocuparea unui post ”prin concurs” în ANCOM etc.

În contextul în care strategul a dispus angajarea atâtor neamuri, colaboratori, ori prieteni, în special fară pregătire adecvată pozițiilor pe care le ocupă în instituție, fiind însă plătiți cu purcoaie de bani publici, puteți fi convinși de nevoia de a avea un apropiat în zona DRU. Circulă o legendă cu parfum de credibilitate, cum că distinsa specialistă Panțu s-a ocupat de titularizarea pe post, în anul 2011, a strategului, în condițiile în care una dintre cerințele ocupării postului – director executiv – era să fi condus, pentru o perioada de minimum 5 ani, dintr-o poziție managerială, un număr minim de salariați. Iată, deci că se poate și altfel, în sensul că, înainte de ocuparea postului sus menționat, strategul deținuse funcție de consilier! Poate va avea, vreodată, cineva curiozitatea sau răbdarea să analizeze, să verifice ascensiunea fulminantă a strategului pe un post de conducere esențial în funcționarea ANCOM.

17. Un alt caz interesant despre cum e să te descurci în instituțiile statului, pe bani foarte mulți, este cel al soților IonițăAnca și Florin. Dna. Anca Ioniță este o prezenta veche în ANCOM, via IGCTI, ANRCTI, fiind o protejata a fostului președinte Marius Cătalin Marinescu pe funcția de secretară a conducerii IGCTI. Cum însă expertiza în instituție se recompensează odată cu trecerea timpului,  dna. Ioniță a fost promovată ca șefă de serviciu în cadrul Departamentului de Resurse Umane (mai precis, ca șefă a Serviciului Dezvoltare și Evaluare Personal).

Și,  pentru că sinecura nu a avut ”greutatea” necesară, mai ales pe criza asta de job-uri, și soțul distinsei doamne, dl. Florin Ioniță a fost angajat, prin concurs, cum altfel?, pe funcția de conducător auto (adică șofer) în sediul central al ANCOM.

18. Zona rarefiată a top managementului ANCOM o include, cum altfel, pe dna. Laura Zgonea, nimeni alta decât cea de a treia si, sperăm, ultima soție a nu mai puțin celebrului fost șef al Camerei Deputaților din vremea timpurie a lui Dragnea, Valeriu Zgonea.

Dna. Zgonea a fost adusa de Mihai Grindeanu, nu mai puțin celebru autor al OG 13, care i-a adus o eternă popularitate și care, după rușinoasa izgonire din clădirea Guvernului, a zgâriat cu lăbuța la stăpânul PSD și a primit frumosul cadou, ori sinecura președinției ANCOM.

Dna. Zgonea a avut și are și ea meciurile ei, cu dl. Chirilă, fost șef al Cancelariei ANCOM în perioada Grindeanu, dar și cu unii dintre directorii din ANCOM, care o contestă ca atitudine și/sau competență, pe bună dreptate.

Și atunci ea săraca, ce să facă? Cere sprijin de la strateg și, culmea, acesta este foarte săritor și dornic să o ajute. Un sprijin reciproc, în contextul în care noul președinte ANCOM, avocatul ”de succes” Vlad Ștefan Stoica nu se omoară după prestația de orice fel a divei care ocupă postul de secretar general al ANCOM!

Iată deci o parte din numele acestei caracatițe transpartinice denumită generic ANCOM. 

Nu putem conchide fără a exprima câteva opinii despre actualul, vremelnicul președinte al ANCOM, Vlad Ștefan Soica:

a) Nu este dispus să facă nimic concret, în afara unui balet ieftin, bazat pe câteva cuvinte rostogalite obsesiv în fața oricărei audiențe obligate să falseze că îl ascultă, că îi urmează ”directivele”: proactiv, comunicare, relaționare mai strânsă între compartimente, emoții etc;

b) Există și se manifestă în siajul strict și strâmt al fostului lider ANCOM Sorin Grindeanu; nu are, după 6 luni  de când a preluat instituția, nici cea mai mică aderență la organizație, nu înțelege procesele, fluxurile și nu manifestă nicio dorință de a încerca măcar să le priceapă, altfel decât la nivel declarativ; cu un astfel de conducător, a cărui reputație din trecut ridică serioase semne de întrebare, prestigiul instituției ANCOM nu poate decât să decadă;

c) În purul stil inaugurat de ilustrul său predecesor, adică acela de a fi obedient prietenilor politici și domnia sa face un prim transfer ”galactic”, prin detașare, adică fără concurs: cvasinecunoscutul Claudiu-Tudorel Preoteasa, nimeni altul decât finul fostului prim-ministru Victor Ponta, la cancelaria căruia Vlad Stoica a fost uns mare șef în anul 2012.

Detașarea se oprește direct, unde altundeva, decât la Direcția Administrativă, sub atenta coordonare a dnei. Mădălina Gavrilă, despre care am făcut vorbire mai sus.

Ghiciți acum și dvoastra ce vă face distinsul domn Preoteasa în ANCOM, de azi înainte? Pentru a nu vă mai fierbe, vă spunem noi: va  număra caii verzi de pe pereți, cu glorie, împreună cu alți 44 de colegi din Direcția Administrativă a ANCOM, pe bani mulți, așa cum se întâmplă cu cel puțin 40% dintre angajații instituției, la ceas de pandemie, dar și în plină perioadă de activități în regim de telemuncă. Ne referim aici la marea de sinecuriști teleportați de prin toate locurile de alde Diță, Grindeanu, Stoica și nu numai.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.