Pfizer demarează un studiu pentru a evalua siguranța vaccinării anti-COVID a copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni și 11 ani. Anunțul făcut de companie privitor la cei din segmentul 12-15 ani


  • ACP
  • Apr 1, 2021 16:25
  • 1122
Pfizer demarează un studiu pentru a evalua siguranța vaccinării anti-COVID a copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni și 11 ani. Anunțul făcut de companie privitor la cei din segmentul 12-15 ani

Reprezentanții companiei americane Pfizer Inc. au declarat miercuri că vaccinul împotriva noului coronavirus are o eficiență de 100% la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, iar asta permite companiei americane să solicite autorizația de utilizare de urgență în Statele Unite pentru acesta grupă de vârstă, în următoarele săptămâni. Președintele Pfizer, Albert Bourla, a spus într-un comunicat de presă că speră ca vaccinarea pentru copiii de 12-15 ani să fie inițiată chiar înainte de începerea următorului an școlar, pe parcursul anotimpului de vară.

„Împărtășim urgența extinderii autorizației de utilizare a vaccinului nostru la populațiile mai tinere și suntem încurajați de datele studiilor clinice”, a spus CEO-ul Pfizer Albert Bourla.  

Studiul clinic pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani a implicat 2.260 de adolescenți din Statele Unite, la care au fost observate 18 cazuri de COVID-19 la cei care au primit vaccinuri fictive, față de niciunul din grupul vaccinat. În prezent, vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech este aprobat pentru utilizare numai la persoanele cu vârsta de peste 16 ani. 

Pfizer a mai declarat că demarează un studiu care vizează evaluarea siguranței vaccinării copiilor cu vârste între 6 luni și 11 ani. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.