VIDEO. Marcel Ciolacu nu a putut să pronunțe „exacerbării” și „ireversibil”. E pur și simplu jenant ce a ieșit din gura liderului social-democrat


VIDEO. Marcel Ciolacu nu a putut să pronunțe „exacerbării” și „ireversibil”. E pur și simplu jenant ce a ieșit din gura liderului social-democrat

În ședința în care Camera Deputaților a dezbătut, urmând să și adopte, miercuri, o declarație prin care condamnă atacul virulent antisemit îndreptat împotriva Teatrului Evreiesc de Stat și a actriței Maia Morgenstern, a luat cuvântul pentru un scurt discurs și președintele PSD, Marcel Ciolacu. Solidaritatea deputaților, indiferent de coloratura politică, inclusiv a celor de la AUR, pentru un asemenea demers este lăudabilă. Nu însă și precaritatea cu care unii dintre cei mai importanți politicieni se exprimă în Limba română, deși nu sunt niște novici timorați, ci demnitari cu mai multe mandate care se proclamă, pe deasupra, și mari naționaliști.  

Așadar, în discursul său despre antisemitism, Marcel Ciolacu nu a reușit să pronunțe corect mai multe cuvinte relativ pretențioase - „exacerbării” (secunda 50, în videoul de mai jos) și „ireversibil” (min 1. 35), bruindu-și singur mesajul prin ceea ce pare mai degrabă o neputință cronică de a vorbi corect în Limba română decât gafe ocazionale de exprimare. Nici la cursivitatea cu care a citit de pe foaie mesajul nu a stat mai bine, fiind un tot atât de bun cititor de discursuri ca și scandalagiul Daniel Ghiță, colegul său de partid și de parlament.

De altfel, președintele PSD a reușit să se remarce în spațiul public, în ultima vreme, mai mult prin gesturi sau incidente fără legătură cu activitatea politică, cum a fost și gafa cu bancnotele care i s-au întins pe piept decât prin mesaje politice coerente și importante ca și conținut. (mai multe detalii AICI)

VEDEȚI ȘI:  VIDEO Ciolacu se luptă cu Guvernul Cîțu, dar și cu Limba Română: "Exodul a românilor să muncească în străinătate să-l stopăm"


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.