Acuzații explozive. Iurie Reniță: Dodon și Chicu au lăsat R.Moldova fără 60 de MILIOANE euro oferite necondiționat de România. Acum, rusofilii au obrăznicia de a susține că Bucureștiul ar fi vinovat de această situație


Acuzații explozive. Iurie Reniță: Dodon și Chicu au lăsat R.Moldova fără 60 de MILIOANE euro oferite necondiționat de România. Acum, rusofilii au obrăznicia de a susține că Bucureștiul ar fi vinovat de această situație

Guvernarea rusofilă, socialist și românofobă Dodon-Chicu a lăsat R.Moldova fără 60 de milioane de euro oferite necondiționat de România, sub forma ajutorului frățesc, deși R.Moldova are nevoie ca de aer de acești bani, avertizează deputatul și diplomatul Iurie Reniță, pe Facebook, atrăgând atenția că această mișelie spune totul despre ura pe care Dodon și Chicu o au față de tot ceea ce este românesc, chiar dacă banii oferiți de România ar salva vieți și ar ajuta spitalele colapsate de dincolo de Prut. 

În tot acest timp, Dodon și Chicu mai au și obrăznicia de a insinua că acordul nu a putut fi semnat din vina Bucureștiului. De asemenea, gașca de strânsură pe care Dodon și Șor o coordonează pe plan parlamentar face totul pentru a evita organizarea alegerilor parlamentare anticipate, unica soluție pentru ieșirea din criză. 

Vă prezentăm acuzațiile și explicațiile lui Iurie Reniță: 

”Guvernarea Dodon-Chicu ne lasă fără 60 milioane de euro din România

Nu există nicio justificare din partea tuturor structurilor guvernamentale de la Chișinău pentru ratarea intenționată a celor 60 milioane de euro din partea României. Ca persoană care a participat la elaborarea, negocierea și semnarea a 4 protocoale adiționale (2010-2015) la Acordul de ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova confirm existența unei reticențe cronice a autorităților de la Chișinău vis-a-vis de acest gest generos din partea poporului român. Chiar și în perioada guvernărilor europeniste (2010-2015) au fost tentative de a direcționa pe alt făgaș acest ajutor financiar neramburasabil, printre care aș menționa insistența ca suma de 100 milioane de euro să fie inițial transferată la Chișinău, iar apoi ‹noi ne vom descurca ce facem cu ei, căci noi știm mai bine›.

Semnarea Acordului în 2010 a fost expresia existenței unei puternice voințe politice la București și Chișinău. Doar în aceste condiții a fost posibilă semnarea acestui document de asistență financiară frățească. Ratarea intenționată de către Chișinău a celor 60 milioane de euro ne demonstrează că guvernarea Dodon-Chicu detestă tot ce-i românesc, chiar și ajutoarele atât de necesare cetățenilor noștri în perioada pandemiei. Numai cât face întâmpinarea ‹frățească› de către ‹românul› Chicu a ajutoarelor de 2,5 milioane euro sub podul de la Telecentru! Aceasta-i fața adevărată a guvernării anti-naționale și anti-românești a tandemului Dodon-Chicu. 

Amenințările valetului lui Dodon că va face publice ‹adevăratele motive›, pentru care n-a fost semnat cel de-al șaselea protocol al Acordului, denotă, o dată în plus, ipocrizia, dar și impertinența incredibilă a lui Chicu de a plasa vina eșecului cu cele 60 de milioane de euro pe spatele Bucureștiului. Nesimțirea, aroganța și nerecunoștința tandemului Dodon-Chicu față de ajutoarele românești, inclusiv a Acordului de 100 milioane de euro, trebuie clar disociată de recunoștința sinceră a majorității absolute a cetățenilor noștri. Este mult prea evident că acești pioni ai Moscovei (Dodon-Chicu și toată gașca lor guvernamentală și parlamentară) au blocat intenționat, din considerente politice, posibilitatea valorificării celor 60 milioane de euro din România.

În încheiere voi reitera că semnarea și implementarea Acordului de 100 milioane de euro a fost expresia unei voințe clare și ferme atât la București, cât și la Chișinău. Motivele ratării celor 60 de milioane de euro trebuie căutate exclusiv la Chișinău, chiar și sub podul de la Telecentru! Sunt sigur că cetățenii noștri recunoscători (din care nu fac parte Dodon-Chicu și slugile lor) vor trage concluziile de rigoare și vor proceda în consecință la viitoarele alegeri parlamentare anticipate”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.