FOTO. Cât a costat și de unde a fost achiziționată ținuta de împădurire a președintelui Klaus Iohannis. Jacheta cu verde, o mică avere


FOTO. Cât a costat și de unde a fost achiziționată ținuta de împădurire a președintelui Klaus Iohannis. Jacheta cu verde, o mică avere

Cel mai interesant mesaj public al președintelui Klaus Iohannis din ultima vreme a fost chiar ținuta pe care a ales-o pentru împădurirea de terenuri nisipoase de miercuri de la Dăbuleni.  

Mai suplu și parcă mai înalt ca înainte de iarna în care a schiat de parcă s-ar fi pregătit pentru Campionatul Mondial de Schi Alpin, în culori închise, dar luminate cu pete mari de verde deschis, președintele a părut mai degrabă un nobil venit de pe meleaguri unde nu există nici pandemie, nici întristare, nici restricții, nici suspin, decât un politician din țara tot mai razna a lui Șoșoacă.  

La impresia artistică au contribuit și ninsoarea care a „nins” cu fulgi mari și deși de videoclip, stârnindu-l pe președinte să vorbească iar despre mersul la schi, dar și cizmele de cauciuc fin, înalte, care l-au ajutat să înnobileze noroiul în care s-a cufundat pentru a opri „deșertificarea” solului. Măcar atât dacă pe cea umană a ratat-o în anii săi de mandat când România a devenit țara cu cei mai mulți emigranți după Siria decimată de război. 

Oamenii au fost curioși să afle de unde s-a îmbrăcat Klaus Iohannis și cam cât a costat ținuta de împădurire. Bogdan Păcurar a descoperit că 600-700 de euro costă numai jacheta – Spyder Cordin (de pe Amazon, la 418 dolari + 20 dolari transportul) - și cizmele - Aigle Parcours 2 Signature, între 900 și 1150 lei, în funcție de  siteul /firma care le comercializează (900 lei la Decathlon sau 1159 de pe dockyard.ro). 

„Dacă aveți ceva de grădinărit în weekend și nu știți ce să purtați, vă puteți inspira de la primul grădinar al țării. Pentru partea de sus recomandăm o jachetă ușoară, multifuncțională, călduroasă la interior, antivânt și impermeabilă la exterior, lejeră la mișcări, din gama Spyder Cordin. Preț de catalog: 418,80 $, plus transport. 
 
Pentru picioare se detașează ca alegere optimă cizmele pentru activități sportive în pădure, rezistente și flexibile în același timp, dure cu solul, dar blânde cu piciorul, din gama Aigle Parcours 2 Signature. Preț: 899,99 lei. 
 
Numai folosind acest combo perfect vă putem garanta o zi reușită printre puieți și ghinde, în sânul naturii care stă să renască. 
 
(Acu', mai puțin în glumă și mai mult din invidie, recunosc că și io mă uit toată ziua la echipamente outdoor, ca adept al mișcării în aer liber, numai că, ghinionist fiind, de cele mai multe ori rămân cu privitul. De-acum, că am căutat puțin să dibuiesc hainele cele noi ale împăratului, m-aștept ca internetul să-mi umple telefonul de geci Spyder și cizme Aigle, ca o frumoasă formă de răzbunare arogantă)”, a comentat Bogdan Păcurar pe pagina sa de Facebook.  


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.