UDMR continuă să aibă poziții diferite de partenerii din coaliția de guvernare, PNL și USRPLUS. Inițial, UDMR a pus condiții pentru a susține desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, solicitând înființarea unei SS în cadrul Parchetului General.
Totodată, vicepremierul Kelemen Hunor a declarat miercuri, 10 martie, la Digi24, că nu vede care sunt motivele pentru care PNL și USRPLUS doresc schimbarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului. Hunor a adăugat că așteaptă raportul Comisiilor Juridice din Parlament pentru a lua o decizie în cazul Renatei Weber.
"Când vom vedea raportul, atunci vom da un răspuns cu privire la schimbarea Avocatului Poporului. Eu n-am văzut raportul, nu pot să spun altceva decât că noi nu am votat-o pe doamna Weber când a fost instalată în funcție. Nu văd motivele pentru care în acest moment trebuie să ne grăbim cu schimbarea lui Renate Weber. Să vedem ce spune raportul (Comisiilor Juridice - n.red.). Dacă raportul spune că a greșit, sigur va fi schimbată prin vot în Parlament. Ce a făcut Avocatul Poporului de un an și jumătate poate fi discutat oricât de mult vrem. Unii au fost mulțumiți, alții n-au fost. Așa este și cu CCR și cu justiția, dar nu e treaba mea să discut politic dacă Avocatul Poporului a avut dreptate sau nu când a atacat o OUG. A atacat o OUG, a pierdut. A atacat o altă OUG, a câștigat. Este menirea Avocatului Poporului să atace dacă e cazul. Nu o să mă lansez nici în atacuri, nici în apărarea ei. Trebuie să așteptăm cu răbdare acest raport", a zis vicepremierul.
Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis, marţi, prelungirea, până la 31 martie, a termenului de finalizare a raportului privitor la revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului.