CULMEA trădării și a nesimțirii: Rusofilul Dodon batjocorește memoria martirilor căzuți în Războiul de pe Nistru pentru a opri invazia rusească


CULMEA trădării și a nesimțirii: Rusofilul Dodon batjocorește memoria martirilor căzuți în Războiul de pe Nistru pentru a opri invazia rusească

În timp ce Maia Sandu a venit cu un mesaj în care îi comemorează pe eroii căzuți în conflictul de pe Nistru cu trupele rusești de ocupație, rusofilul și românofobul Igor Dodon a lansat un mesaj de o nesimțire ieșită din comun în care-i elogiază scabros pe așa-zișii ”pacificatori ruși”

”Suntem recunoscători forțelor de menținere a păcii, care asigură pacea și liniștea pe malurile Nistrului de aproximativ 30 de ani”, a debitat Dodon, care în schimb nu a spus absolut nimic despre necesitatea retragii trupelor rusești de ocupație de pe teritoriul R.Moldova. 

Același scelerat Dodon a găsit de cuviință să depună la Nistru o coroană mortuară pe care scrie în română și în rusă ”Două maluri - un popor” - adică poporul sovietic.

Reamintim că astăzi, 2 martie, se împlinesc 29 de ani de la declanşarea Războiului de pe Nistru. În martie 1992, au fost trimişi pe front voluntari şi poliţişti neînarmaţi, deoarece Republica Moldova nu avea încă o armată.

Un conflict armat care a durat câteva luni, s-a soldat cu pierderi de vieți omenești, iar separatiștii au fost susținuți deschis de armata Rusiei. În urma conflictului, unități militare rusești și muniții extrem de periculoase continuă să se afle și azi pe teritoriul din stânga Nistrului. În amintirea celor care au pierit în acel război, pentru apărarea limbii române și a tradițiilor strămoșești, ziua de 2 martie a fost decretată de Chișinău drept Ziua Memoriei.

În timp ce înjură în mod public memoria martirilor moldoveni, rusofilul Dodon afundă Basarabia într-o amplă criză politică, dublată de veritabilul dezastru Covid-19 de dincolo de Prut, care reprezintă deja o catastrofă umanitară.

Deși unica soluție pentru ieșirea din criză sunt alegerile parlamentare anticipate, întrucât oastea de strânsură din Parlament nu mai reprezintă voința exprimată prin vot populat, ci doar o șleahtă infracțională păpușată de Dodon și Șor, la rândul lor păpușați de la Kremlin, rusofilii și românofobii de la Chișinău se țin cu dinții de funcții.

Propunerea de premier fluturată de Dodon și acoliții săi certați cu legea – dubioasa Mariana Durleșteanu (foto) – reprezintă împingerea unui pion docil încă de pe vremea guvernării comuniștilor. Prin intermediul nominalizării ei la funcția de premier rusofilii intenționează să acapareze din nou, rapid și în totalitate, guvernul Republicii Moldova, evitând alegerile anticipate.

Dincolo de Prut circulă o serie de scenarii cel puțin interesante – unul dintre acestea susține că Mariana Durleșteanu ar fi acceptat să fie nominalizată pentru funcția de premier fără să știe (sau ignorând cu bună știință?) faptul că este susținută de mafia lui Șor și acum nu mai poate să facă pasul înapoi, probabil fiind amenințată. Măcar în linii generale, Mariana Durleșteanu ar trebui să fie conștientă că orice pas făcut acum în compania deloc selectă a lui Dodon și Șor poate reprezenta, într-un viitor nu tocmai îndepărtat, niște invitații la Procuratură. 

În timp ce face jocul rusofililor și românofobilor (și pe cel al Kremlinului, evident, fiindcă de acolo e finalmente girată), Mariana Durleșteanu insistă că n-ar fi bani la buget pentru convocarea de alegeri parlamentare anticipate. Însă tovarășa nu spune nimic de faptul că un guvern PSRM ar însemna oprirea finanțărilor externe (FMI, UE, România) de care R.Moldova are nevoie disperată pentru a fi aptă să plătească salarii și pensii. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.