VIDEO. Scandal monstru la REALITATEA. Senatoarea Șoșoacă versus Grigore Cartianu. Redusă la tăcere, parlamentara mahalagioaică și-a smuls nervoasă lavaliera și a părăsit emisiunea


VIDEO. Scandal monstru la REALITATEA. Senatoarea Șoșoacă versus Grigore Cartianu. Redusă la tăcere, parlamentara mahalagioaică și-a smuls nervoasă lavaliera și a părăsit emisiunea

Senatoarea mahalagioaică Diana Șoșoacă a plecat dintr-o emisiune transmisă în direct de Realitatea Plus după un schimb de replici cu jurnalistul Grigore Cartianu, care a reușit în premieră mondială să-i închidă gura.  

Cartianu a încercat inițial civilizat să corecteze câteva din temele vehiculate de senatoare în timpul petrecut cu minerii de la Lupeni, pe care i-a instigat chiar să-și mute protestul la București pentru a pune și mai multă presiune pe guvernanți care nu doar că nu vor să-i plătească, deși sunt resurse pentru asta, dar ar avea și soluții pentru salvarea mineritului, pentru retehnologizare, respectiv pentru creșterea salariului acestora ca-n Germania, la 3000-4000 de euro, dar nu vor pentru că sunt aserviți intereselor străine.  

„Doamna Șoșoacă a prezentat o perspectivă romanțată și eu am câteva elemente. Unele țin de câteva neadevăruri pe care dânsa le-a spus acolo. De exemplu, le-ați spus minerilor că în Germania  s-au deschis toate minele. Fals”, a început Cartianu, fiind întrerupt după doar câteva secunde de senatoare care l-a întrebat dacă este plătit de USR. 

„Este o calomnie”, a mai apucat să spună jurnalistul. 

„Îmi permiteți vă rog apropo să calomnie să vă citesc ceva din presă? Dan Andronic, directorul Evenimentul Zilei: „acum începe să capete contur informația potrivit căreia Cartianu își trage rădăcinile din fosta Securitate așa cum rezulta din documentele CNSAS. Deja nu mai este o metaforă, mai mult așa se explică și faptul că în perioada în care lucra la EvZ îl puneam la ședințe să stea pe pervaz. Pentru că puțea îngrozitor. Cred că nu se spăla cu lunile, sau nu folosea deodorant... Venea din interior. Cred că acum e la fel. P.S De-a lungul timpului a supt de la Voiculescu, apoi de la Patriciu, acum a devenit mulgătoarea USR. Putoarea la putoare trage...” (postare scrisă de Dan Andronic pe Facebook pe 17 februarie 2019). Este adevărat ce spune Dan Andronic de la Evenimentul Zilei?”, l-a întărâtat Șoșoacă pe jurnalistul care începuse să-i demonteze „neadevărurile” spuse pe Valea Jiului. 

„Sunt minciuni toate. Cap coadă. Dvs colportați minciuni. Adronic este un penal. Am scris de el...Minciuni cap coadă. Nu vă e rușine să invocați un mincinos?! Spune minciuni Andronic”, i-a replicat Grigore Cartianu, care a răbufnit după ce nu a fost lăsat de senatoare să formuleze niciun răspuns coerent. „Sunteți o nesimțită. O nesimțită ordinară. Auzi securist! Mă face securist”, s-a enervat jurnalistul. 

Șoșoacă a replicat că pleacă din emisiune dacă Grigore Cartianu nu părăsește platoul. „Deci eu nu voi sta niciodată alături de acest personaj...având în vedere limbajul execrabil pe care domnul Cartianu l-a folosit împotriva mea...ori își cere scuze, ori dacă nu mă ridic și plec”, a mai spus Șoșoacă.  

Moderatorul Bogdan Muzgoci a reușit pentru câteva momente să tempereze atmosfera, dar senatoarea l-a întrerupt din nou pe Cartianu care încerca să spună ce a mințit aceasta pe la Lupeni. În cele din urmă, Șoșoacă și-a smuls lavaliera spunând că nu poate să stea lângă „o asemenea caricatură de jurnalist” și părăsind emisiunea. Vezi video integral mai jos de la minutul 6.45.


 După ce a plecat din emisiune, senatoarea Șoșoacă și-a umplut pagina de Facebook cu articole din Sputnik, oficina Kremlinului, unde scrie și putinista înfocată Georgiana Arsene, soția lui Gelu Voican Voiculescu, judecat pentru crime împotriva umanității în „dosarul Revoluției”.

 

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.