Alecu Reniță, apel emoționant către Maia Sandu: Spitalele sunt lazareturi de GROAZĂ! Consiliul Suprem de Securitate să pună în discuție pericolul public Dodon, vinovat de moartea a peste 3000 de cetățeni. Cum cheamă Dodon la ordine diverși miniștri pentru gloria Rusiei


Alecu Reniță, apel emoționant către Maia Sandu: Spitalele sunt lazareturi de GROAZĂ! Consiliul Suprem de Securitate să pună în discuție pericolul public Dodon, vinovat de moartea a peste 3000 de cetățeni. Cum cheamă Dodon la ordine diverși miniștri pentru gloria Rusiei

Jurnalistul și omul politic Alecu Reniță – fost deputat al Primului Parlament care a scos Basarabia de sub talpa Rusiei – lansează un emoționant apel de urgență adresat președintelui în funcție, Maia Sandu, căreia îi solicită convocarea de urgență a Consiliului Suprem de Securitate pentru a soluționa două probleme esențiale care pun într-un pericol fără precedent sănătatea și viața cetățenilor R.Moldova. 

Pe de o parte, este vorba despre găsirea unor soluții care să mențină măcar pe linia de plutire sistemul de sănătate al R.Moldova, care e aproape paralizat și nu mai este capabil să asigure asistență medicală oamenilor, aceștia murind cu zile în timp ce spitalele se transformă în ”lazareturi de groază”. Alecu Reniță explică de ce rusofilul și românofobul Igor Dodon este principalul vinovat pentru degenerarea crizei Covid-19, șeful PSR făcându-se vinovat, acuză jurnalistul, de moartea a peste 3000 de cetățeni, fiindcă nu numai că a girat catastrofal coordonarea crizei, dar a mai și nesocotit și batjocorit măsurile de prevenire. Dodon este un criminal, punctează Alecu Reniță. 

Pe de altă parte, jurnalistul insistă că într-o ședință a Consiliului Suprem de Securitatea trebuie să fie analizată și activitatea trecută și prezentă a lui Dodon, deoarece acesta reprezintă un pericol evident la adresa siguranței statului, un infractor prolific și un trădător de țară pe care justiția controlată și obedientă îl lasă să zburde în voie. Alecu Reniță dezvăluie și că Dodon se comport în continuare ca un veritabil șef de stat, chemând la ordine diverși miniștri cărora le indică o anumită agenda de activități. 

Amintim că o majoritatea de strânsură din Parlament – păpușată de rusofilii și românofobii Igor Dodon și Ilan Șor – face totul pentru a evita organizarea de alegeri parlamentare anticipate, deși Legislativul de la Chișinău nu mai reflectă de mult timp voința poporului, actuala aritmetică parlamentară fiind rezultatul trocurilor și a traseismului politic. 

Având în vedere contextul, convocarea alegerilor anticipate e unica soluție pentru ca Parlamentul să reprezinte voința moldovenilor de dincolo de Prut. Însă binomul Dodon-Șor nu e interesat de bunăstarea cetățenilor și de scoaterea R.Moldova din criza politică (dublată de cea cauzată de pandemia Covid-19), ci sunt motivați doar de păstrarea pozițiilor deținute și, evident, de directivele venite de la Kremlin. Cum să accepte rusofilii alegeri anticipate dacă în urma unui astfel de scrutin riscă să își înjumătățească numărul de mandate parlamentare? 

Precizăm că un nou guvern PSRM (indiferent de componența și de modul de impunere) va reprezenta un dezastru total pentru R.Moldova, fiindcă așa ceva ar cauza oprirea finanțărilor externe (FMI, UE, România) de care R.Moldova are nevoie disperată pentru a fi aptă să plătească salarii și pensii. 

Podul.ro vă prezintă în integralitate apelul lansat de Alecu Reniță: 

”Criza politică profundă și îndelungată nu poate justifica inactivitatea instituțiilor statului. Se cer măsuri urgente, care ar face funcțional Guvernul și domeniile sale de bază legate de viața și sănătatea oamenilor. Niciun obiectiv politic nu poate fi mai presus decât viața cetățenilor, care a ajuns în pericol de moarte pe timp de pandemie.

Adevărurile se cer spuse clar și pe înțelesul tuturor: sistemul medical din R.Moldova e aproape paralizat și continuă să suporte pierderi uriașe în resurse umane calificate. În fiecare săptămână mor medici, fără de care tratarea bolnavilor devine imposibilă. Ne închinăm în fața devotamentului lor impresionant față de oameni și profesia nobilă de medic. Faptele lor eroice și de sacrificiu sunt apreciate de pacienții responsabili, nu și de către putere. De rând cu medicii-eroi, au decedat peste 3700 de cetățeni infectați de virusul ucigător.

În Chișinău spitalele sunt supraaglomerate, iar locuri libere în spital aproape că nu există pentru persoanele infectate de COVID-19. Ceea ce este la fel de alarmant -- pacienții cu alte boli grave nu au șanse să fie internați. Spitalele încep să devină inaccesibile, iar o parte din ele -- să se transforme în lazareturi de groază. 

Se cere să răspundem franc la întrebarea: de ce sistemul medical nu s-a reorganizat din martie anul trecut ca să facă față pandemiei? Se pot invoca un șir de cauze pretins obiective, dar esența dezastrului poate fi rezumată într-un răspuns foarte simplu – în goană după voturi, Igor Dodon s-a vrut „olecuțîcî doftor” și s-a autoproclamat „prezident pe sistemul medical și pe pandemie”. Exemplul lui prost de a călca în picioare regulile sanitare a creat în societate o atitudine iresponsabilă față de cerințele medicilor, iar indicațiile „prețioase” pe care el le dădea de pe pozițiile șefului „atotștiutor” au dezorganizat sistemul medical, împingându-l în dezordine, harababură și zăpăceală. Când a descoperit că lupta cu virusul înseamnă puține voturi, dar multă muncă, pricepere și resurse, Igor Dodon a plecat urgent „să se roage” pe muntele Atos, dar în realitate s-a dus la odihnă pe litoralul elen, unde o noapte de hotel costa 20 de mii de dolari. 

Avem o sumedenie de probe că în perioada mandatului de președinte și a pandemiei, comportamentul lui Igor Dodon a fost unul batjocoritor, odios și profund criminal. Se cerea ca în ziua de 25 decembrie 2020, când trădătorul și-a pierdut imunitatea, să fie arestat și dat pe mâna justiției, atât pentru „kuliok” și mulțimea de acte de corupție, cât, mai ales, pentru dezorganizarea sistemului medical și moartea a peste trei mii de pacienți. Invocarea unor aberații și înșelătorii publice că episodul „kuliok”, chipurile, filmat fără aprobare, nu poate servi ca probă juridică, e o insultă la adresa întregii societăți și demonstrează, odată în plus, că justiția din R.Moldova e parte organică din rețeaua criminală, care a capturat instituțiile statului. 

După anunțarea rezultatelor alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie, semnalam în săptămânalul „Literatura și Arta” că „Igor Dodon va lansa Planul B și va trage de timp ca să-și poată reorganiza rețele banditești din legislativ, economie, justiție și din Transnistria. Orice zi pierdută e în favoarea mafiei. Se cere decuplarea imediată și definitivă a lui Igor Dodon de la toate butoanele instituțiilor statului”.

Au trecut două luni de când cel mai corupt șef de stat din Europa și-a pierdut imunitatea, dar Procuratura, Justiția și noul Consiliu Suprem de Securitate nu au avut voință să aplice legea, lăsându-l pe Igor Dodon la libertate și dându-i posibilitate să organizeze la 16 decembrie, în Parlament, o adevărată lovitură de stat, de la care s-a dat startul acțiunilor subversive de paralizare a tuturor instituțiilor și domeniilor. Partenerii lui principali în sabotarea funcționării structurilor statale sunt Zinaida Greceanâi, președinta Parlamentului, grupul diversionist camuflat sub numele de partidul socialiștilor și „inocenții” lui Șor. Pentru a începe să-și facă datoria cât de cât, deputații ar trebui să ceară chiar săptămâna aceasta demisia Zinaidei Greceanâi. 

Poate la Președinție încă nu se prea cunoaște, dar fostul președinte, ghidat de serviciile secrete rusești și susținut de bandele locale de mafioți, convoacă miniștri și dă indicații din culise să fie stimulate anarhia, criminalitatea și nemulțumirile cetățenilor, să fie diminuată, prin orice mijloace, încrederea alegătorilor în Maia Sandu. Perdantul Igor Dodon, împreună cu sistemul lui banditesc, a declanșat un război de gherilă împotriva propriului popor, urmărind revanșa, răzbunarea și puterea deplină. El atacă în mod perfid peste tot, dar îndeosebi sistemul de sănătate publică, unde pandemia face ravagii. 

Repet ceea ce am declarat pe 17 noiembrie 2020: „Atâta timp cât Igor Dodon, se va afla la libertate, în R.Moldova nu va fi liniște, pace și înțelegere în societate”.

Fac un Apel de Urgență către doamna președinte Maia Sandu: sub presiunea pandemiei, dar și a unor „celule dodoniste”, situația din domeniul sănătății degradează vertiginos și poate degenera într-o catastrofă națională. Se cere convocarea neîntârziată a Consiliului Suprem de Securitate, care să găsească soluții la două chestiuni de interes major național:

1. Numirea în fruntea domeniului sănătății a unei personalități puternice, cu voință, viziune profesionistă și capacități manageriale, care să facă față expansiunii periculoase a pandemiei. Fiecare zi amânată din cauza blocajului organizat de criminalii lui Dodon, înseamnă pierderi de vieți omenești;

2. Igor Dodon prezintă un imens pericol social. El se află în spatele paralizării activității Parlamentului, Guvernului și Justiției „independente”. Episodul „kuliok” este o probă incontestabilă, de bază, pentru izolarea, anchetarea și tragerea la răspundere penală a coruptului Igor Dodon. 

Până vom stârpi sistemul corupt și vom învinge la alegerile parlamentare anticipate, mai avem nevoie de un lucru foarte necesar – să rămânem în viață și să participăm la vot. E rugămintea tuturor celor care v-au susținut și vă susțin în continuare.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.