FOTO. Claudiu Năsui și-a luat consilier pe comunicare din ograda lui Sebastian Ghiță. Proaspătul colaborator a denigrat adesea protestele #rezist din Piața Victoriei afirmând chiar că „în spatele” acestora ar fi Rusia


FOTO. Claudiu Năsui și-a luat consilier pe comunicare din ograda lui Sebastian Ghiță. Proaspătul colaborator a denigrat adesea protestele #rezist din Piața Victoriei afirmând chiar că „în spatele” acestora ar fi Rusia

Ionuț Tudorică, redactor șef adjunct la economica.net, site din portofoliul România TV, patronat de fugarul penal Sebastian Ghiță, anunță pe pagina personală de Facebook că renunță la presă pentru a-l consilia, pe partea de comunicare, pe actualul ministru al Economiei, Claudiu Năsui.  

Acesta din urmă a reușit recent să stârnească agitație și nemulțumire în spațiul public după ce și-a îndreptat atenția, tot în vederea unei colaborări la nivel de minister, către alte personaje controversate, alegând să răspundă printr-un batjocoritor „și?” când a fost chestionat la Digi24 despre legăturile cu Securitatea ale Claudiei Florina Prisecaru, o doamnă cu „experiență” apropiată a pesedistului Orlando Teodorovici, pe care Năsui ținea morțiș s-o numească director în Ministerul Economiei. O altă opțiune controversată a fost și Florina Diana Costache, fosta cumnată a aceluiași pesedist mai sus menționat, numită director general adjunct în MF prin detașare, chiar de Teodorovici. Potrivit dezvăluirilor hotnews.ro, Năsui, abia instalat în funcție, îl ruga frumos pe Alexandru Nazare, actualul ministru de Finanțe, să aprobe transferul competentei Costache la ministerul Economiei.  

Așadar, recrutările zeloase de personal ale lui Năsui din tabăra care aproape a scos România din Uniunea Europeană, care a criticat și denigrat ani de zile mișcarea de protest din Piața Victoriei, care a minimalizat, ridiculizat și sabotat constant lupta anticorupție nu s-au limitat la cele două doamne controversate.  

Ionuț Tudorică nu este din zona trustului de presă al lui Ghiță și atât. El a avut în toți acești ani nenumărate postări publice pe Facebook în care pune la îndoială spontaneitatea protestelor rezist din Piața Victoriei și intențiile sincere ale participanților, afirmând chiar într-una pe care o puteți citi mai jos că acestea ar fi orchestrate de Rusia.  

Parcursul profesional al jurnalistului RTV s-a derulat, de altfel, așa cum remarca cineva într-un comentariu lăsat la postarea prin care Tudorică anunță că a acceptat să-l consilieze pe Năsui, numai prin redacții deținute de patroni de presă cu probleme penale: Valentin Păunescu (Curierul Național), Sorin Ovidiu Vântu (Cotidianul), Sebastian Ghiță (RomâniaTV / economica.net). 

Redăm mai jos postarea în care Tudorică își prezintă parcursul profesional necenzurat și anunță că a acceptat să-l consilieze pe Năsui (deși în postările sale anterioare este mai degrabă critic agresiv al USR decât simpatizant al formațiunii), fără a corecta micile greșeli gramaticale ale autorului (pe care însă le-am semnalat cu roșu într-un print screen alăturat):  

"În 2002 am intrat in presa, cu ajutorul domnului Enache. Care m-a curbat de la o cariera foarte banoasa de wannabe interlop si, probabil, mai apoi, plina de puscarii. Am fost crescuti cu grija de Stefan Radeanu si Florenta Ghita la Curierul national, pe economic. Iar cel mai misto articol de-acolo a inventat Dobanda Anuala Efectiva in Romania si a fost facut la sugestia lui Seceleanu. Au fost multe victorii, dar asta a fost prima. E ca la Formula 1 cand castigi pentru prima data o cursa. Nu uiti. 

Apoi, la o mare mutare, petrecuta in 2006, dupa ce ziarul Curierul national ramasese fara Valentin si, cumva, fara directie, am foat rapiti de Vlad Macovei, la Cotidianul, care ni l-a pus pe cap pe Mihai Nicut. (In paranteza, o sa scriu ca era cat pe ce sa se petreaca acelasi dream team stabil si, cred eu, performant, la EvZ, sub Lucian Davidescu, in acelasi an. Daca nu urla Cartianu in redactie ca dinspre sectia economic miroase a tuica. Dupa ce ii dadusem cea mai frumoasa deschidere de ziar din ultima perioada a publicatiei, chiar in prima saptamana in care ajunsesem acolo. Cand am scris in clar ca Bodu pune sechestru pe fotbalisti).  

Deci l-am lasat pe Cartianu sa rada, in extrem de scurta vreme si am mers la Cotidianul. Treaba a mers ca unsa si ne teezisem din nou ca la Curierul national ca ce scrie economicul, deschide ziarul. Pana cand l-a maritat Basescu pe patronul nostru, Sorin Ovidiu Vintu, cu DNA. Venise si criza.  

Cotidianul se destrama, in probleme financiare, iar Adrian Ursu a primit sugestie de la seful meu de sectie ca e ok sa fiu disponibilizat.  

Nici n-am apucat sa fiu ranit in amorul propriu ca un triunghi format din Dragos StancaCostin Ilie si din nou Enache (da, ala care a fugit lunile trecute in Anglia sa se imbogateasca) m-a virat direct in Money.ro. Un proiect superb facut de Stanca, un fel de apendice al Money Channel, dar care era gandit s-o ia pe calea lui. La scurta vreme, tot ce era mai bun ziarist la Cotidianul prabusit se regasea in acest birou. Din nou. Azi era gata sa zic ca de 10 ani stau in acelasi loc, cand George Bica mi-a pus pe foaie ca, de fapt, am stat in acelasi loc din 2006 pana acum. S-au schimbat doar firmele in jurul meu. Al nostru. Moneyro Portal, a ajuns in scurta vreme de la acvariul in care veneau colegii de la tv cu calculatorul in brate sa li-l reparam, ca credeau ca noi suntem de la IT, daca tot lucram la site, la unul dintre cele mai tari portaluri pe nisa economica din vremea aia. Depaseam frecvent ZF, care e si azi numarul 1, si la continut, si la "unici". 

Pe finalul crizei, oamenii lasati de Vintu sa managerieze sandramaua au mai luat ce era de luat, i-au furat inclusiv site-ul lui Stanca, si ajunsesem la fundul sacului. Neplatiti, desi faceam performanta. 

Apoi Stanca si Ilie, fortati de imprejurari, au gasit un investitor, gen, domnul Sebastian Ghita, care a vrut nici mai mult, nici mai putin, decat sa-i facem un site ca money.ro, de la zero, pentru el. Zis si facut.  

Azi economica.net a ajuns intre primele trei site-uri de economie din tara, cu peste un milion de unici pe luna. Inca o paranteza, ideea numelui site-ului a fost chiar a lui Ghita. Treaba cu .net a fost a lui Stanca, devenit atunci antreprenor. Nu stiu de ce tot face asta, n-a explicat ever. Economica face in juma de luna 10 ani de existenta (de-aici corectura de am primit-o de la George, ca nu stau in biroul ala de 10 ani, ci, de fapt, din 2006). 

Azi imi veni vremea sa plec din presa. Ma mut consilier la ministrul Economiei, Claudiu Năsui.  

Speranta mea e sa fac treaba in comunicare chiar mai buna decat am facut, sau nu, chestie de gusturi, in presa. 

Imi pare rau ca imi las echipa aia solida, cu toti care au trecut prin ea, imi pare bine ca gasesc una noua si, din ce am vazut, dragut de dinamica.  

De ce scriu asta la 3.00? Tu ai avea somn daca ti-ai schimba o profesie pe care ai facut-o 20 de ani? 

What I want? To seek out new life and new civilizations. To boldly go where no one has gone before!".

Postări anti-rezist

 

 

 

 

Postări anti USR

 

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.