Tupeul trompetei penalilor de la TVR, Ionuț Cristache: "Nu consider că sunt plătit din bani publici"


Tupeul trompetei penalilor de la TVR, Ionuț Cristache: "Nu consider că sunt plătit din bani publici"

Fost argat pe plantația turnătorului securist Dan "Felix" Voiculescu, trompeta penalilor Ionuț Cristache, actualmente angajat în cadrul TVR, se plânge miercuri, într-o declarație pentru Pagina de Media, că există un grup intern în televiziune care îl atacă constant, inclusiv la ședințele Consiliului de Administrație, din pricina veniturilor de care dispune. 

"Există un grup intern în care sunt atacat constant de anumite persoane. Toate postările din respectivul grup făceau trimitere la ședințele CA și am vrut să văd ce se întâmplă acolo. Am cerut transcriptul ședințelor în care s-a vorbit de mine. Se confirmă lucruri, după ce am văzut stenogramele. Mă discreditează și se leagă, cumva, de veniturile mele. Niște oameni și-au făcut o misiune din a mă ataca. Nu zic nimic concret, doar insinuează. Ședințele CA-ului sunt cu mult mai contondente și acuzatoare decât postările din grupul respectiv. Unii oameni din CA și-au făcut un scop în viață să doarmă pe la ușile miniștrilor și ale oamenilor politici. Unii caută, întreabă, cotrobăie prin sertare după documente, după contracte, se comporta ca niște milițieni", transmite Cristache. 

Cristache, deși lucrează pentru TVR, consideră că nu este plătit din bani publici, întrucât audiențele emisiunii sale ar fi considerabile. 

"Contractul meu la TVR se reînoiește anual. Nu consider că sunt plătit din bani publici, ci din banii pe care TVR îi produce din publicitate. Mi-am făcut mereu targeturile de audiență, care sunt confidențiale, dar cu multe zeci de procente peste media stației. De asemenea, toate contractele sunt confidențiale. Eu am semnat un contract cadru pe care l-am găsit la TVR și pe care instituția îl folosește", conchide Cristache. 

În anul 2018, Libertatea a dezvăluit salariul lunar pe care-l primea Cristache, cel puțin în acel moment, din partea TVR. La acea vreme, Cristache beneficia de un salariu brut de 36.550 de lei, așadar în jur de 26.377 de lei. După această dezvăluire, Cristache a amenințat publicația Libertatea că va fi acționată în instanță. (mai multe detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.