Teodor Lazăr (USR): Tupeul baronului Benea nu are limite. Se plânge că Guvernul nu iubește Moldova, dar guvernările PSD n-au fost în stare să facă un metru de autostradă


Teodor Lazăr (USR): Tupeul baronului Benea nu are limite. Se plânge că Guvernul nu iubește Moldova, dar guvernările PSD n-au fost în stare să facă un metru de autostradă

Deputat USR de Bacău, Teodor Lazăr pune tunurile pe baronul PSD-ist Dragoș Benea, pe care îl acuză de tupeu și ipocrizie, având în vedere dezastrul pe care guvernările PSD l-au girat în Moldova. 

„Dragoș Benea, baronul de Bacău refugiat strategic la Bruxelles, se plânge că actualul Guvern nu este interesat de dezvoltarea provinciei istorice Moldova, cu toate că în guvernările PSD, socialiștii nu au fost în stare să construiască nici măcar un singur metru de autostradă în Moldova. Mai mult, Benea se laudă cu șoseaua de centură, un proiect care se va finaliza în acest an și care a fost construită în cea mai mare parte în 2020, când la Palatul Victoria se afla un guvern liberal”, spune Teodor Lazăr.

„Este de neînțeles tupeul acestor oameni care după ce au condus județul Bacău și România timp de decenii, vin acum și se declară șocați de faptul că prin Bacău nu trece nicio autostradă. Ce mai urmează, ca domnul Benea să ne spună că useriștii n-au construit niciun spital regional din cele opt promise de PSD în 2016?”, se întreabă Lazăr. „Domnul Benea, cunoscut pe vremea când conducea CJ ca domnul 10%, se află într-o campanie electorală continuă. Benea însă uită să ne spună cum PSD a condus CJ timp de două decenii aproape fără pauză, timp în care din Bacău au plecat zeci de mii de persoane, sătule de corupția și incompetența pesediștilor conduși chiar de el”, mai spune Lazăr. 

„Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, la Ministerul Transporturilor au venit persoane competente care au finanțat și care vor continua să finanțeze lucrările de infrastructură din Moldova. Este cazul ministrului liberal Lucian Bode și a colegului meu Cătălin Drulă. Pentru prima dată în ultimii 30 de ani există perspectiva unor investiții majore în Moldova, atât în infrastructură cât și în sistemul de Sănătate. Adică fix ceea ce Benea și colegii lui socialiști nu au făcut și nici nu au intenționat să facă vreodată”, încheie deputatul USR.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.