EXCLUSIV Caracatița lui Piedone a înghițit Sectorul 5. Generalul SPP Gabriel Crețu, cercetat în dosarul Ayahuasca, a ajuns director general al Economatului, în timp ce Ilie Mario Rafael coordonează Poliția Locală S5


EXCLUSIV Caracatița lui Piedone a înghițit Sectorul 5. Generalul SPP Gabriel Crețu, cercetat în dosarul Ayahuasca, a ajuns director general al Economatului, în timp ce Ilie Mario Rafael coordonează Poliția Locală S5

Pletora noului primar Cristian Popescu Piedone se întinde ca o caracatiță hulpavă asupra Sectorului 5, cel mai sărac cartier al Bucureștiului, prin intermediul a numeroase angajări și numiri cu cântec (remunerate, firește, din bani publici). 

Sursele Podul.ro ne-au dezvăluit că dubiosul general SPP Gabriel Crețu – unul dintre principalii protagoniști ai dosarului Ayahuasca (recent audiat la DIICOT Brașov) – a fost numit printr-o decizie a lui Piedone, din rațiuni care ne scapă în totalitate, în funcția de director general al Economat Sector 5. 

Interesant e că Gabriel Crețu face parte și din echipa de 5 consilieri personali ai lui Piedone (plătiți cu 1000 de euro de căciulă), generalul Ayahuasca fiind detașat de la biroul ”Grasului” direct în fruntea Economat Sector 5, care, în fapt, a fost și rămâne o gaură neagră în bugetul celui mai sărac și mai problematic sector al Bucureștiului. De la Economat, Gabriel Crețu își mai suplimentează veniturile cu aproximativ 2000-3000 euro/lună. 

Aceleași surse ne-au precizat că un alt consilier personal al lui Piedone este controversatul Ilie Mario Rafael, care, țineți-vă bine, mai nou e responsabil de coordonarea și eficientizarea Poliției Locale Sector 5, deși nimic, dar absolut nimic nu-l recomandă pentru așa ceva. Dimpotrivă. (mai multe detalii AICI despre numitul Ilie Mario Rafael)

Un consilier local ne-a dezvăluit că Ilie Mario Rafael se laudă printre apropiații săi că va candida la Primăria Sectorului 5, din partea PER, imediat după ce Cristian Popescu Piedone va fi condamnat definitiv la pușcărie, ”Grasu” având deja o condamnare de 8 ani și 6 luni de închisoare, în primă instanță. 

Sursele citate susțin că nici chiar Piedone nu exclude că e posibil să ajungă la pușcărie – el l-a propulsat în funcția de city manager pe unul dintre nepoții săi, pe Iulian Cârlogea, pe care îl pregătește pentru o eventuală succesiune, o candidatură, dacă el va trebui să plece la închisoare. 

Interesant este și că neamul Cârlogea deține din ce în ce mai multe funcții și demnității în cadrul Primăriei Sector 5 și a instituțiilor de utilitate publică aferente. Bunăoară, identificăm o Viorica Cârlogea parașutată în funcția de director de marketing la Administrația Piețelor Sector 5, dar și un George Cârlogea printre consilierii locali. 

De altfel, până și ginerele lui Piedone – Șerban Andrei – este consilier local la Sectorul 5. 

Speranța că Piedone va înfunda pușcăria într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat l-a motivat și pe fostul primar PSD-ist al Sectorului 5, Daniel Florea, să dea din coate. Potrivit surselor Podul.ro, Florea se laudă că va candida din nou din partea PSD la Primăria Sector 5, dacă ”Grasu” va ieși din jocuri, în timp ce o parte dintre susținătorii lui sunt încă poziționați în funcții călduțe, fiind racordați în continuare la bani publici.

Mai exact, aceștia sunt angajați în cadrul Companiei Salubrizare Fapte – unul dintre fidelii lui Florea este Lucian Bogza, directorul general al acestei sinecuri. Cosmin Vărzaru – directorul adjunct – este finul lui Daniel Florea. Să mai adăugăm și faptul că în Consiliul de Administrație al Companiei Salubrizare Fapte îl identificăm și pe controversatul milițian Marian Țigănuș, fost viceprimar la Sectorul 5 în vremea lui Daniel Florea. În aceste condiții, nu greșim absolut deloc dacă am spune că această companie utilitară s-a transformat, în fapt, într-un soi de PSD Sector 5. 

De notat că șefia și personalul Companiei Salubrizare Fapte nu prea fac nimic, întrucât nici măcar mașini de gunoi nu au – puțină lume știe că mașinile inscripționate cu ”Fapte DF” aparțin Administrare Edilitară Salubrizare Sector 5 (AES) și sunt cumpărate în leasing, fiind doar închiriate către Salubrizare Fapte. Dar despre aceste probleme (multe cu damf penal) într-un articol viitor.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.