Președinta Senatului, Anca Paliu Dragu: "Doresc să dărâmăm zidurile fizice și imaginare între Parlament și cetățean"


Președinta Senatului, Anca Paliu Dragu: "Doresc să dărâmăm zidurile fizice și imaginare între Parlament și cetățean"

Președinta Senatului, Anca Paliu Dragu, a declarat într-un interviu pentru Agerpres că zilele acestea poartă discuții cu societatea civilă în legătură cu dărâmarea zidului care înconjoară Parlamentul, o idee promovată adesea de vectorii care susțin consolidarea democrației în România. Totodată, Dragu a precizat că se discută și despre dărâmarea "zidurilor imaginare" dintre Parlament și cetățeni, ceea ce ar reprezenta o deschidere mai mare către aceștia. 

Reporter: Un subiect care a revenit periodic în atenția opiniei publice este îndepărtarea zidului din jurul Palatului Parlamentului. Ce punct de vedere aveți?

Anca Dragu: Va face parte dintr-un proiect mai amplu prin care doresc să dărâmăm zidurile fizice și imaginare între Parlament și cetățean. După discuția cu dumneavoastră, am o întâlnire cu reprezentanți ai societății civile care lucrează la un asemenea proiect.

Reporter: Este vorba despre realizarea Parcului Uranus?

Anca Dragu: Sunt vreo două proiecte pe masă. Am discutat vineri cu fostul secretar general despre acest proiect, pe care l-au început. Acum voi discuta despre proiectul acesta de dărâmare a zidurilor. Cum spuneam, va fi un proiect mai amplu, care merge dincolo de aspectul fizic al dărâmării zidului și atât. Este vorba de un proiect amplu de deschidere.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.