Delir de proporții la Antena 3. Dobrițoiu: "Relația cu partenerii din NATO și UE, afectată de Vlad Voiculescu! Ceea ce ați prezentat va fi luat în evidența tuturor experților în domeniul securității!"


Delir de proporții la Antena 3. Dobrițoiu: "Relația cu partenerii din NATO și UE, afectată de Vlad Voiculescu! Ceea ce ați prezentat va fi luat în evidența tuturor experților în domeniul securității!"

Newsweek scria în urmă cu jumătate de an că "Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș, a fost anchetat și audiat în secret de DIICOT pentru dispariția unor documente secret de stat clasificate „Strict Secret” și „secret de serviciu” de la Ministerul Sănătății".

Deși dosarul a fost clasat în decembrie 2019, iar Vlad Voiculescu a scăpat de acuzațiile de divulgare a informațiilor de tip secret de stat și neglijență în păstrarea informațiilor clasificate, Antena 3 a reluat povestea, pe 7 ianuarie 2021, în condițiile în care președintele PLUS București a redobândit recent funcția de ministru al Sănătății. Într-o notă delirantă, fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobrițoiu, a precizat la Antena 3 că situația creată de Vlad Voiculescu reprezintă o lovitură pentru parteneriatele strategice ale României din cadrul NATO și UE, în condițiile în care, reiterăm, dosarul a fost clasat. 

"Aș vrea să spun de la bun început că acest subiect ne pune într-o lumină foarte proastă în ceea ce privește relația de lucru cu partenerii noștri, cu NATO, cu UE, cu partenerii strategici. E vorba de credibilitate. 

Mai e un alt aspect. Legea e foarte clară. Șeful biroului de documente secrete trebuia să îl instruiască cum se manipulează documentele secrete. Nu le distruge fiecare cum vrea, ci ele se distrug numai de către o comisie, nici de către șeful biroului. (...)

Oricum este un incident major de securitate, iar domnul Vlad Voiculescu văd că a fost recompensat din nou cu o funcție de ministru. (...)

Ceea ce ați prezentat dvs. acum cu certitudine va fi luat în evidența tuturor experților în domeniul securității informațiilor de la ambasade", a zis Dobrițoiu. 

Amintim că Dobrițoiu este același personaj care, pe tema tragediei de la Caracal, insinua, tot la Antena 3, că Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu ar fi fost trimise la Baza militară americană de la Deveselu pe post de dame de companie pentru soldați, monstrul de la Caracal, Gheorghe Dincă, fiind membru al unei rețele de trafic de persoane. Respectiva intoxicare fusese propagată cu câteva zile în urmă exact de oficina de propagandă a Rusiei, publicația Sputnik. (mai multe detalii AICI

Revenind la subiectul de aseară, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a avut o reacție pe Facebook în care a reflectat manipularea orchestrată de Antena 3, așa-zisa jurnalistă Adina Anghelescu, prezentă în emisiune, spunând la un moment dat că nu o mai interesează faptul că DIICOT a clasat respectivele acuzații. 

"Gata, au început.

Sunt încă la minister împreună cu colegi de echipă... încercăm să punem lucrurile cap la cap după săptămâni de muncă de dimineața până după miezul nopții fără pauză iar cineva tocmai mi-a spus că la o televiziune care mă îndrăgește din 2016 tocmai se anunță dezvăluiri despre “dosarul penal al lui Vlad Voiculescu la DIICOT”.  

De fapt... nu e un dosar, e o clasare.  

Și nu e de acum, e de acum mai bine de un an.

Și e despre niște documente secrete pierdute care fie nu erau secrete, fie nu erau pierdute.

Dar adevărul nu contează.  

Se pare că sunt câțiva oameni deranjați de faptele mele din 2016.  

Nimic nou.  

M-am uitat câteva minute, aveam oricum nevoie de o pauză: o doamnă în studio prezentată ca expertă în dosarul meu pare că a citit decizia de clasare de 21 pagini, bâiguie aspecte din aceasta și la un moment dat spune chiar ce gândește: “nici nu mă mai interesează că s-a dat această clasare”. Tot încearcă să arate că sigur sigur ceva nu a fost în regulă. Nu pare să știe nici dânsa ce, iar pe invitați pare că i-a zăpăcit de tot.  

Următorul invitat invocă parteneriatul strategic cu NATO și Statele Unite! Suntem bine. Noi să fim sănătoși", a scris Vlad Voiculescu pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.