Update: VIDEO EXCLUSIV Piedone l-a angajat pe finul interlopului Bebe Cămătaru la Primăria S5! Individul batjocorește Diaspora și jonglează cu teancuri de bani. Explozie de angajări dubioase la primărie: de la spionul lui Dragnea la finul lui Vanghelie și Fane Șobolanuꞌ


Update: VIDEO EXCLUSIV Piedone l-a angajat pe finul interlopului Bebe Cămătaru la Primăria S5! Individul batjocorește Diaspora și jonglează cu teancuri de bani. Explozie de angajări dubioase la primărie: de la spionul lui Dragnea la finul lui Vanghelie și Fane Șobolanuꞌ

15.00 UPDATE:  Podul.ro a fost contactat de Ioan Avramescu, care a precizat că înregistrarea video prezentată de noi nu a fost realizată în incinta Primăriei Sector 5, ci în incinta unei fabrici de hârtie din comuna Jilava – Podul.ro adresase această întrebare în articolul inițial. ”Înregistrările video sunt un fel de pamflete”, explică el, De asemenea, Ioan Avramescu a confirmat că este unul dintre finii lui Bebe Cămătaru și că e ”amic” cu Cristian Popescu Piedone de mai bine de 10 ani. Avramescu dezminte că este angajat ca șofer în cadrul Salubrizare Sector 5. 

 Articolul inițial: 

În preludiul Crăciunului, pe 17 decembrie, controversatul edil Cristian Popescu Piedone a anunțat că face peste 160 de angajări în Primăria Sectorului 5, cel mai sărac sector al Bucureștiului, explodând astfel la propriu numărul de posturi noi-nouțe, călduțe și remunerate cu bani publici din așa-zisul ”aparat de specialitate” al primarului, care a devenit peste noapte mai arborescent ca niciodată, însumând nu mai puțin de 827 de posturi. Consiliul Local S5 a adoptat degrabă un proiect de hotărâre în acest sens. 

Deoarece site-ul Primăriei S5 (și portalurile aferente) nu găsesc de cuviință să actualizeze organigrama instituției, deși vorbim de un puhoi de noi funcții plătite din banii publici ai celui mai urgisit sector al Capitalei, Podul.ro vă prezintă, în exclusivitate, patru angajări dubioase solicitate de Piedone. Printre indivizii despre care vom trata se numără și unul dintre finii notoriului interlop Bebe Cămătaru, văr al mafioților Nuțu și Sile Cămătaru.  

”Spionul” lui Dragnea și Codrin Ștefănescu 

Potrivit surselor noastre, Ilie Mario Rafael (foto sus) a fost numit, inițial, directoraș (printre mulți alții) în cadrul Direcției de Control a Primăriei S5, unde i s-a alocat un birou spațios și un Duster nou. În prezent însă, Rafael a ajuns consilierul personal al lui Piedone. 

Pentru neofiți, precizăm că Ilie Mario Rafael e un personaj inventat de fostul primar PSD-ist al Sectorului 5, prolificul penal Marian Vanghelie.

După căderea edilului ”Care este”, Ilie Mario Rafael a devenit omul bun la toate al lui Cristian Rizea, fugarul condamnat definitiv la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor. De notat că sub șefia numitului Rizea, Rafael a fost președinte executiv al PSD Sector 5.

După abrupta ieșire a lui Rizea din jocuri, pe motiv de DNA, ulterior fiind condamnat, Ilie Mario Rafael a parvenit șef de cabinet al lui Codrin Ștefănescu, petrecând patru ani la Kiseleff, în mijlocul camarilei lui Liviu Dragnea, pe care-l considera un fel de idol. În urma solicitării lui Ștefănescu, deși nu-l recomanda absolut nimic pentru un job la Palatul Victoria, job remunerat din bani publici, Ilie Mario Rafael avea să fie parașutat în funcția de consilier al premierului Viorica Dăncilă, de unde a fost aruncat ca o măsea cariată, imediat după intrarea teleormăneanului în pușcărie.

Potrivit surselor Podul.ro, rolul lui Rafael era acela de a spune la partid (adică lui Ștefănescu și Dragnea) ce întâlniri avea Viorica Dăncilă și ce discuții se purtau în anumite zone ale Palatului Victoria.

Presa centrală a dezvăluit că Ilie Mario Rafael a fost coordonatorul din umbră al bodyguarzilor care l-au escortat pe Liviu Dragnea la o ieșire cu năbădăi de la un termen la Înalta Curte – amintim că bodyguarzii au bruscat jurnaliști și protestatari pașnici.

La recentele alegeri locale, Ilie Mario Rafael a vrut să candideze la Primăria S5 din partea PER, gruparea dragnistă, dar nu a fost capabil să strângă numărul necesar de semnături și s-a mulțumit doar cu funcția de președinte al PER Sectorul 5. 

După această ultimă aventură, pe Ilie Mario Rafael îl redescoperim acum în postul de consilier personal al primerului Cristian Popescu Piedone.  

Finul lui Vanghelie 

Potrivit surselor Podul.ro, Cătălin Stochiță (foto sus) – fin al lui Marian Vanghelie și fost PSD-ist cu state vechi în partid – a ajuns șef în cadrul Salubrizare Sector 5, fiind subordonatul direct al directorului general Lucian Bogza. În realitate, Stochiță a fost trimis în instituție chiar de Piedone, cu scopul de a-l înlătura pe Lucian Bogza, într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat. Nemulțumirea este că Bogza răspunde vechilor grupuri de interese și nu a semnat încă contracte cu aproximativ 20.000 de abonați casnici și 2000 de asociații de proprietari. Stochiță este un vechi candidat la locale și se prezintă mereu drept ”independent”, deși blaturile sale cu Vanghelie sunt de notorietate. 

Finul lui Bebe Cămătaru, șoferul lui Piedone. Individul batjocorește Diaspora și flutură teancuri de bani

Tot la Salubrizare Sector 5 a fost ”parcat” și controversatul Ioan Avramescu (foto sus), fin al notoriului interlop Bebe Cămătaru și vechi cunoscut de-al lui Piedone. Lui Avramescu i s-a oferit doar un post de șofer, dar, potrivit surselor noastre are un salariu mare și se comportă ca un director, fiind cunoscut ca ”spionul lui Piedone”, omul care-i face diverse diligențe primarului. 

bebe-camataru-cununie-2-1
(Bebe Cămătaru/ sursa: spynews)

Podul.ro a intrat în posesia a două înregistrări video (oare prima a fost realizată în incita Primăriei S5?), în care îl puteți vedea pe Ioan Avramescu cum se laudă și jonglează cu teancuri de bani, batjocorind românii din Diaspora, care muncesc din greu prin străinătățuri, și folosind un limbaj mizerabil. Așa cum remarcați, obsesia acestui personaj sunt teancurile de bani, pungile cu bani și seifurile. ”Bă amărâților, bă leșinaților!”, zbiară individul. Sursele Podul.ro susțin că finul lui Bebe Cămătaru nu are un cazier întocmai curat. Așa este, domnule Cristian Popescu Piedone? 

Vă prezentăm cele două înregistrări video: 

Video 1: 



Video 2:



S-a întors Fane Șobolanuꞌ

Potrivit surselor noastre, în Primăria S5 a revenit pe cai mari și Gheorghe Ștefan, zis ”Fane Șobolanuꞌ”, care teoretic se ocupă de problemele romilor. A ocupat o poziție similară și în trecut, dar a fost dat afară în urma unui scandal cu fostul primar PSD-ist Daniel Florea, care îl acuzase de unele mișmașuri financiare. Fane Șobolanuꞌ e un vechi combinagiu politic care promite diverselor partide și partidulețe voturi din partea etniei sale în schimbul diverselor beneficii. 

Podul.ro va reveni în curând și cu alte dezvăluiri privind angajările dubioase decise de penalul Cristian Popescu Piedone în Primăria S5. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.