USRPLUS, șah-mat pentru Ludovic Orban: Cîțu, varianta acceptată pentru funcția de premier


USRPLUS, șah-mat pentru Ludovic Orban: Cîțu, varianta acceptată pentru funcția de premier

USRPLUS a lansat miercuri un comunicat prin care transmite că acceptă varianta ca Florin Cîțu să fie propus premier, în timp ce Ludovic Orban iese din schemă. USRPLUS a precizat că Orban "nu răspunde așteptărilor electoratului de centru-dreapta care își dorește un nou început și o guvernare cu mandat reformist".

"USR PLUS își exprimă dorința și disponibilitatea de a continua discuțiile asupra structurii și programului unei guvernări pe baza unei majorități alături de PNL și UDMR.

Ambele variante de premier propuse de partide la consultările cu Președintele României, Dacian Cioloș din partea USR PLUS și Florin Cîțu din partea PNL, au susținere din partea noastră.

Considerăm că un eventual nou guvern condus de Ludovic Orban, având în vedere demisia din funcția de premier și neîndeplinirea angajamentelor luate față de USR PLUS, nu răspunde așteptărilor electoratului de centru-dreapta care iși dorește un nou început și o guvernare cu mandat reformist", a transmis USRPLUS. 

Amintim că președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că va accepta orice propunere comună de premier venită din partea PNL USRPLUS și UDMR, inclusiv cele două nume vehiculate în prezent și anume Ludovic Orban, respectiv Florin Cîțu. (mai multe detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.