Disperare electorală la PMP. Eugen Tomac și turnătorul Petrov dau cu barda în toate direcțiile: guvernul trebuie să deschidă școlile și biserciile, iar USR PLUS este „partid neomarxist”. Elena Băsescu nu s-a pronunțat (încă)


Disperare electorală la PMP. Eugen Tomac și turnătorul Petrov dau cu barda în toate direcțiile: guvernul trebuie să deschidă școlile și biserciile, iar USR PLUS este „partid neomarxist”. Elena Băsescu nu s-a pronunțat (încă)

În vreme ce fata lui tata Elena Băsescu e în campanie prin piețele amărâte de la Constanța, unde candidează prima pentru Camera Deputaților, liderul PMP, Eugen Tomac, și șeful acestuia, Traian Băsescu, cunoscut mai ales drept tunătorul la Securitate Petrov, atacă în toate părțile, într-o disperare electorală isterică, provocată cel mai probabil de ultimul sondajul intern al partidului care indică șanse mici de trecere a pragului electoral. Detaliile din sondaj pot fi accesate AICI.

Tomac susține că ar trebui deschise școlile, cum se întâmplă la Bruxelles, dar și bisericile pentru că românii l-au avut alături doar pe Dumnezeu atunci când le-a fost mai greu în războaie, foamete sau comunism”. 

„De aceea, forţele de ordine ar trebui să fie vigilente şi să se comporte cu maximă prudenţă în perioada următoare. Cetăţenii acestei ţări vor respect şi aplicarea unitară a legii. Imaginile cu oamenii înghesuiţi în aeroport în plină stare de urgenţă nu vor fi uitate prea curând, la fel cum nu pot fi uitate scenele cu poliţiştii care intră într-un lăcaş de cult şi împart sancţiuni într-o manieră revoltătoare. Consider că Biserica trebuie păstrată deschisă şi implicată în procesul de combatere a efectelor pandemiei”, a mai declarat liderul PMP, preluat de adevarul.ro. 

„La Bruxelles, de exemplu, copiii merg la şcoală. De altfel, în Uniunea Europeană doar trei ţări şi-au închis şcolile, noi, bulgarii şi grecii. La Bruxelles există şi târg de Crăciun (…) Cred că indicaţiile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii trebuie să fie tratate şi la noi cu mai multă responsabilitate, dar să ştim că viaţa, totuşi, merge înainte, cu prudenţa necesară”, a mai spus liderul PMP.

„Un partid neomarxist, care a avut obrăznicia să ne propună să trăim la comun, numai că reacţia a fost extrem de dură din societate. E un partid al gulerelor albe din administraţie şi multinaţionale. Nu se poate lipi decât de eticheta de partid neomarxist, progresiştii. Cioloş este liderul lor. Ei propun renunţarea la valorile specifice societăţii competitive liberale”, a tunat și Traian Băsescu, citat de stiripesurse.ro. Anterior, în luna noiembrie, PMP transmisese un comunicat de presă în care îl compara pe Dacian Cioloş cu preşedintele Rusiei Vladimir Putin.


 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.