Tensiunile dintre PNL și USRPLUS se amplifică. Ghinea îi amenință pe liberali cu evaluări din 3 în 3 luni


Tensiunile dintre PNL și USRPLUS se amplifică. Ghinea îi amenință pe liberali cu evaluări din 3 în 3 luni

Se anunță negocieri cu năbădăi după parlamentare pe frontul anti-PSD privind conturarea unui bloc guvernamental. Secretarul general al PNL Robert Sighiartău a spus ieri seară la TVR că partidul din care face parte preferă, în primă instanță, o alianță cu PMP, întrucât ambele formațiuni politice fac parte din Partidul Popular European. 

CONSULTAȚI ȘI: VIDEO Sighiartău: "E natural ca PNL să fie alături de PMP într-o alianță". Motivele

Ca reacție din partea USRPLUS, eurodeputatul Cristian Ghinea i-a atenționat pe liberali, într-o declarație pentru g4media, că vor fi evaluați din 3 în 3 luni și, totodată, tot la același interval de timp se va lua o decizie privitoare la eventuala coaliție guvernamentală. 

Totodată, Cristian Ghinea a spus că este mai comod pentru PNL să facă alianță cu PMP și nu cu USRPLUS: "Nu vom mai da cecuri în alb. Vom negocia fiecare angajament de guvernare, cu plan de acțiune și responsabili. Evaluare la 3 luni de parcurs și decizie de a menține sau nu alianța. Vom avea alianța de guvernare negociată îndelung și atent, așa cum este normal și se întâmplă în Germania și în alte state obișnuite cu guvernele de coaliție. Dacă PNL intră cu logica de frate mai mare care dă niște posturi, cum face cu PMP, atunci începe greșit discuția. 

Înțelegem că e comod să cumperi partide cu posturi și că așa crede Sighiartău că trebuie să guverneze. Asta nu se va întâmpla cu USR PLUS. Înțeleg de ce le e comod PMP. Cu votul oamenilor vom avea un mandat clar de reformă și vom face așa agenda viitorului guvern. Parteneriatul USR PLUS și PNL se bazează pe respect și pe obiective de politici – am tot schimbat modul de a face politică în România și vom schimba și modul în care se fac alianțele: obiective de politici măsurabile, cu evaluări regulate".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.