Mugur Ciuvică a acuzat-o pe fosta judecătoare Camelia Bogdan de minciună, spunând că aceasta nu ar fi obținut o victorie la CEDO împotriva statului român referitor la excluderea ei din magistratură, trompeta antenistă ignorând fondul deciziei forului internațional și prezentând doar partea ce a fost respinsă din cerere. De fapt, CEDO a decis că magistratul Camelia Bogdan nu a avut parte de o judecată echitabilă, întrucât acesteia i s-a încălcat dreptul de a ataca în instanță hotărârea CSM prin care a fost exclusă.
Într-un interviu acordat Newsweek, Camelia Bogdan a precizat că nu e surprinsă de dezinformările propagate de Ciuvică, ci chiar îi provoacă milă, făcând referire la nivelul de degradare morală a antenistului. De altfel, Camelia Bogdan a amintit că Mugur Ciuvică dădea un interviu în anul 2000 trompetei pesediste Răzvan Savaliuc în care vorbea despre implicarea lui "Felix" Dan Voiculescu în spălarea banilor fostei Securități, dar iată că acum a ajuns un instrument al infractorului menționat anterior.
"Nu mă surprinde. Domnul Mugur Ciuvică este un instrument. Nu are nicio pregătire jurnalistică de specialitate. Este personajul care în anul 2000 dădea un interviu domnului Răzvan Savaliuc despre fondurile Crescent și despre implicarea lui Dan Voiculescu în spălarea banilor fostei Securități. Acum este un instrument al domnului Dan Voiculescu. Acești oameni nici nu merită luați în considerare. Neavând niciun fel de cunoștințe de specialitate, ei spun orice pentru bani. Sincer, îmi provoacă milă", a zis Camelia Bogdan.
Totodată, Camelia Bogdan a atras atenția că angajații lui "Felix" Dan Voiculescu, printre care Ciuvică, Gâdea și Badea, primesc finanțare direct din Crescent, ceea ce ar trebui să reprezinte obiectul unei investigații.
"Problema este ce face Dan Voiculescu din banii Crescent, banii poporului român, care se cuvin aduși bugetului de stat. Prin fundația lui Dan Voiculescu, care controlează 90% din Crescent Commercial&Maritime LTD, am văzut că li se furnizează chiar și sedii procesuale angajaților domnului Dan Voiculescu. Mugur Ciuvică, Mihai Gâdea, Mircea Badea. Trebuie investigată această modalitate de finanțare direct din Crescent ai acestor angajați ai trustului lui Dan Voiculescu, deoarece spălarea autonomă a fondurilor fostei Securități nu a fost investigată niciodată de autorități", a adăugat Camelia Bogdan.
De asemenea, fosta judecătoare a criticat faptul că statul român i-a returnat lui "Felix" produsul direct al infracțiunii de la Gârlei 1B, deși el nu a plătit încă prejudiciul de 100 de milioane de euro produs direct și indirect.
"Dacă nu aplică și nu există climatul de respectare a legii, există sancțiuni internaționale. Dar vedem că statul român i-a returnat lui Dan Voiculescu produsul direct al infracțiunii de la Gârlei 1B (fostul sediu al trustului Intact), în condițiile în care Dan Voiculescu nu a adus la stat prejudiciul de 100 de milioane de euro produs direct și indirect. Cât timp acest prejudiciu nu este recuperat, domnul Dan Voiculescu nu are voie să facă nici o cheltuială. Sunt principii de drept, este contrar ordinii de drept. Este lovită de nulitate absolută orice tranzacție ar face Dan Voiculescu. Nu ai voie să investești produsul infracțiunii, atât timp cât nu îți plătești prejudiciul către stat. În SUA, pe această doctrină a banilor murdari, domnul Dan Voiculescu ar fi fost din nou la închisoare. Dar la noi este acest climat de disoluție a tot ceea ce ține în aplicarea legii", a conchis Camelia Bogdan.
Vedeți video de la minutul 11:00: