Ana Guțu, prim-vicepreședinte PUN din R. Moldova, candidează la alegerile parlamentare din România: „Militez pentru România reîntregită”


Ana Guțu, prim-vicepreședinte PUN din R. Moldova, candidează la alegerile parlamentare din România: „Militez pentru România reîntregită”

Ana Guțu, secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din Guvernul României, candidează la alegerile parlamentare, de pe 6 decembrie, din dreapta Prutului, scrie Deschide.md. Aceasta deschide lista candidaților Partidului Mișcarea Populară pentru Senat în județul Vrancea.

Guțu își propune promovarea Unirii României cu R. Moldova și militează pentru un stat inteligent și prosper.  

„Cel de-al treilea proiect de Țară promovat de Partidul Mișcarea Populară este Unirea României cu Republica Moldova. Iată de ce am acceptat să deschid lista candidaților PMP pentru Senat în județul Vrancea la parlamentarele din 6 decembrie 2020. Militez pentru România reîntregită, inteligentă și prosperă. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, scrie Ana Guțu pe pagina sa de Facebook.  

Ana Guțu a mai deținut funcțiile de lector universitar, prim-vicerector la ULIM, deputat în Parlamentul Republicii Moldova în anii 2009-2014, șefa Delegației Parlamentului RM la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), șefa Delegației Parlamentului RM la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, vicepreședintele Comisiei APCE pentru Regulament, imunități și afaceri instituționale, președinta Comisiei Cultură, Educație, Cercetare și mass-media, APCE, președinta Comisiei parlamentare pentru Politică Externă și Integrare Europeană, dar și alte funcții importamnte se regăsesc în biografia sa.  

Ana Guțu a constituit Partidul Unionist Dreapta, în cadrul căruia a fost aleasă în calitate de președinte. Mai apoi, în urma unor discuții cu Anatol Șalaru, ambele echipe politice au fuzionat, iar „Dreapta” și-a schimbat denumirea în „Partidul Unității Naționale”, iar Ana Guțu a fost aleasă în funcția de prim-vicepreședinte al PUN.

La începutul anului 2020 Ana Guțu a fost numită în funcția de secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova de către prim-ministrul României, Ludovic Orban.

Ana Guțu este cunoscută ca aprigă susținătoare a reunirii României cu R. Moldova, venind de-a lungul timpului cu acțiuni concrete de apropiere a celor două maluri de Prut. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.