ATAC mizerabil al Ambasadei Ruse la Chișinău: îi insultă incalificabil pe eroii Armatei Române care și-au dat viața pentru eliberarea Basarabiei de sub ocupația genocidară a URSS. Dodon și socialiștii înjură România


ATAC mizerabil al Ambasadei Ruse la Chișinău: îi insultă incalificabil pe eroii Armatei Române care și-au dat viața pentru eliberarea Basarabiei de sub ocupația genocidară a URSS. Dodon și socialiștii înjură România

Atac de o mizerie incalificabilă a Ambasadei F. Ruse în R. Moldova la adresa memoriei eroilor Armatei Române care și-au dat viața la 14 iulie 1941 pentru eliberarea Basarabiei de sub ocupația hoardelor sovietice genocidare – de notat că așa-numita armată roșie a reprezentat cea mai criminală organizație a secolului trecut. 

Așa cum veți vedea în cele ce urmează, abjecția Ambasadei F. Ruse e dublată de nesimțirea liderilor PSRM (locotenenții lui Igor Dodon, candidatul Moscovei la președinție), care au ieșit la atac și bălăcăresc România în haită – să nu uităm că mulți dintre acești lătrăi au cetățenie română și benefeciază din plin, ei și copiii lor, de pe urma acestei situații. 

Concret, Ambasada  F. Ruse a debitat un comunicat oficial în care își exprimă nedumerirea stârnită ”de declarațiile Ambasadei României în R. Moldova despre ‹soldații regimului Antonescu care au murit eroic la 14 iulie 1941 pentru eliberarea Basarabiei de ocupația sovietică›”. Mai mult, ambasada Rusiei – această vizuină de kaghebiști – acuză oficialii români de „cinism” pentru că cer păstrarea „memoriei eterne a eroilor”.

În același comunicat, ambasada îl numește pe mareșalul Ion Antonescu „criminal nazist” și îl acuză de că a ucis mii de persoane, printre care și moldoveni. 

„Descendenții a zeci de mii uciși și torturați de agresorii Antonescu și călăul său Alexianu locuitori din Moldova - moldoveni, ruși, evrei, găgăuzi și bulgari - vor uita cu greu crimele ticăloșilor fasciști care și-au justificat atrocitățile prin ‹lupta pentru reunificare›. Apropo, execuțiile în masă ale rușilor și evreilor din Transnistria pot fi considerate de către administrația română de ocupație o ‹luptă pentru reunificare›? Sau, poate, ‹lupta pentru reunificare› este participarea trupelor române de partea lui Hitler la bătălia de la Stalingrad? Și ce zici de complicitatea complicilor naziști ai lui Antonescu la înfometarea locuitorilor din Leningradul asediat?”, se mai minte în comunicatul citat de Deschide.md

Una peste alta, Ambasada F. Ruse condamnă declarațiile privind eroii români pentru că, țineți-vă bine, ar justifica ”criminalii fasciști”.

Precizăm că această sfidare mizerabilă a fost pusă pe tapet după ce, pe 23 octombrie, Ambasada României în R. Moldova a organizat, la Cimitirul de Onoare al Eroilor Armatei Române (situat în interiorul cimitirului localității Mana, raionul Orhei) o serie de activități dedicate sărbătoririi Zilei Armatei Române. Oficialii prezenți au menționat că „sacrificiul suprem al Eroilor care-și dorm somnul de veci în acest loc nu va fi uitat niciodată, iar memoria acestora va fi cinstită mereu”

Dodon și liderii PSRM, sclavii Rusiei 

La rândul lor, PSRM-iștii lui Dodon porcăiesc România și sar la beregata ambasadorului nostru la Chișinău, Daniel Ioniță. Într-un comunicat al PSRM, Ioniță e acuzat că ar fi insultat grosolan memoria tuturor victimelor regimului de ocupație din 1941-1944 de pe teritoriul Moldovei”, făcând un șir de declarații privind „eroii căzuți pentru eliberarea Basarabiei de ocupația sovietică”. Socialiștii consideră că „este categoric inacceptabil și imoral”, ca aceștia să fie numiți „eroi”.

„Prin declarația sa, ambasadorul Daniel Ioniță a insultat grosolan memoria tuturor victimelor regimului de ocupație din 1941-1944 de pe teritoriul Moldovei. O astfel de declarație scandaloasă și iresponsabilă încalcă grav toate principiile diplomației și trebuie evaluată corespunzător de către Ministerul de Externe al Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al socialiștilor, citat de Deschide.md

PSRM consideră că declarațiile despre eroii români sunt niște „capricii ale ambasadorului României”, care nu pot duce decât la „tensiuni între țările noastre și la o scădere a autorității statului român și a diplomaților săi în rîndul cetățenilor Republicii Moldova”.

Comunicatul se finalizează apoteotic, sau de-a dreptul clinic: „PSRM nu va accepta orice încercare de rescriere a istoriei celui de-al Doilea Război Mondial, retezînd din eroismul soldatului sovietic care a obținut victorie”.

(Sursa foto: Zdg.md)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.