Ciolacu se folosește de epidemie și de intoxicarea A3 privind bătălia de la S1 pentru a muta parlamentarele în 2021: "Oamenii nu vor merge la vot!"


Ciolacu se folosește de epidemie și de intoxicarea A3 privind bătălia de la S1 pentru a muta parlamentarele în 2021: "Oamenii nu vor merge la vot!"

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat joi seară la Antena 3 că PSD ia în calcul să depună un proiect de lege pentru a muta data alegerilor parlamentare în 2021, în urma deciziei CCR potrivit căreia Parlamentul decide data parlamentarelor, nu Guvernul.

CITIȚI ȘI: CCR dinamitează scena politică printr-un ajutor acordat PSD. Decizia luată de Valer Dorneanu și ceilalți judecători ai mafiei

Pentru a fundamenta o astfel de decizie, Ciolacu s-a folosit de contextul epidemiei COVID-19, dar nu numai. Marcel Ciolacu a invocat și bătălia electorală de la Sectorul 1, dar și manipularea orchestrată de Antena 3 pe tema filmării din încăperea în care se află sacii cu voturi la BES, spunând că cetățenii vor avea pe 6 decembrie 2020 "o lehamite" să meargă la vot.

CITIȚI ȘI: OFICIAL! BES demontează cea mai odioasă manipulare lansată vreodată de Antena 3: "Persoana care caută printre saci lucrează în cadrul Primăriei Sector 1!"

"Nu-i interesează altceva decât să țină alegerile, să înjure PSD. Cum să ieși tu președintele României în conferință de presă când ai cel mai mare grad de infectare, încă nu s-a propagat răspândirea de la alegeri, să ai o obsesie cu PSD și la sfârșit să spui românilor să respecte regulile. Toate ATI-urile aproape sunt pline. Lumea va avea o lehamite să meargă mai ales după aceste imagini de la S1, fiindcă nu mai contează ce votează ei, contează cine decide să fie la putere și care este structura Parlamentului. (...) Vom merge peste 3 mii de infectări. Oamenii nu vor merge la vot", a spus Ciolacu.

Totodată, Ciolacu a precizat că proiectul PSD de amânare a alegerilor parlamentare va fi atacat de către opozanți: "Până în acest moment nu a fost depus niciun proiect de lege. Asta nu înseamnă că nu se va depune. În schimb, vă spun ce vor face. Vor face același lucru pe care l-au făcut și cu pensiile. Vor ataca la CCR proiectul și dacă CCR va spune că este constituțional, va dura cam 2 săptămâni până se va decide, pe urmă președintele va retrimite la Parlament, în așa fel încât să se ajungă în data de 6 decembrie. Au tot planul făcut, toate au fost pregătite pentru ei".

Amintim că deputatul PNL Ovidiu Raețchi a semnalat miercuri, 30 septembrie, că pe parcursul zilei de marți, 6 octombrie, PSD va forța mutarea datei alegerilor parlamentare în martie, deși acestea ar trebui să se desfășoare pe 6 decembrie 2020.

"În mod evident, PSD și rudele lor sărace au toate motivele să tragă cât mai mult de timp înainte de o nouă rundă electorală, sperând că erodarea PNL peste iarnă va opri hemoragia stângii în fiefuri tradiționale precum Vrancea", a subliniat liberalul.

Raețchi, pe Facebook: "PSD va încerca marți să mute data alegerilor parlamentare în martie. Tăriceanu a fost scos primul pe piață cu acest mesaj, pentru setarea tonului. Va urma Ponta, care încearcă de luni de zile să instrumentalizeze politic pandemia - am văzut cu ce rezultate.

În mod evident, PSD și rudele lor sărace au toate motivele să tragă cât mai mult de timp înainte de o nouă rundă electorală, sperând că erodarea PNL peste iarnă va opri hemoragia stângii în fiefuri tradiționale precum Vrancea. Din acest motiv, nu vom avea un dialog rațional și responsabil despre valul doi al pandemiei și măsurile corecte pentru protejarea populației, ci doar jelanii politicianiste, în spatele cărora se ascunde frica de urne.


Având în vedere că procesul electoral pentru parlamentare a fost deja declanșat, marți e ultimul moment în care Parlamentul dominat de PSD mai poate deturna data alegerilor. Urmează câteva zile în care tema Covid va fi redescoperită și reîmbrățișată masiv de pesediști".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.