Stamule invocă detaliul care arată că PSD face doar circ electoral la S1: "Pesediștii au validat rezultatele de pe procesele verbale. Cu asta s-au închis alegerile!"


Stamule invocă detaliul care arată că PSD face doar circ electoral la S1: "Pesediștii au validat rezultatele de pe procesele verbale. Cu asta s-au închis alegerile!"

Consilierul de stat în Cancelaria premierului și candidat pentru Consiliul Local al Sectorului 1, liberalul Tănase Stamule, a prezentat la Antena 3 detaliul care arată că ceea ce face PSD în cazul alegerilor locale de la S1 reprezintă un circ penibil cu iz electoral.

Concret, Stamule a subliniat că PSD, deși cere anularea alegerilor locale pe București, mai ales la Sectorul 1, reprezentanții pesediștilor pe secțiile de votare au semnat toate procesele verbale de la toate secțiile de votare aferente zonei menționate anterior. 

"Oamenii PSD au validat rezultatele de pe procesele verbale. Cu asta s-au închis alegerile. Acum e un scandal public care nu are nicio legătură cu rezultatul electoral", a precizat liberalul.

"Nu este o situație precum la Sectorul 5, unde PNL și USR au refuzat să semneze nu știu câte chestii", adăugat Stamule.

"Alegerile se validează prin confirmarea proceselor verbale din secțiile de votare de către membrii din secții. La Sectorul 1, astăzi, toate procesele verbale de la toate secțiile de votare au fost închise cu semnăturile tuturor membrilor, inclusiv ai PSD, PMP, Pro România ș.a.m.d. Noi, astăzi, nu mai avem de fapt niciun caz pe fond. Toate procesele verbale au fost semnate de toată lumea. Nu este o situație precum la Sectorul 5, unde PNL și USR au refuzat să semneze nu știu câte chestii. Aici, toți reprezentanții PSD din secțiile de votare au semnat procesele verbale. În momentul în care toți reprezentanții partidelor sunt de acord cu rezultatul pe fiecare secție s-a terminat cu alegerile.

Au fost 155 de procese verbale semnate inițial, iar 11 nu erau finalizate. După aceea au venit toți, de la toate partidele la birou, au renumărat acolo și au semnat procesele verbale pe sacii sigilați tot de ei.

Oamenii PSD au validat rezultatele de pe procesele verbale. Cu asta s-au închis alegerile. Acum e un scandal public care nu are nicio legătură cu rezultatul electoral. Orice instanță ar analiza orice se uită: "Avem procesele verbale? Da. Toate partidele au semnat procesele verbale? Da. S-a terminat cu alegerea". Asta este de fapt ce se analizează la toate alegerile. Dacă și cel de la PSD a semnat înseamnă că ăsta este rezultatul votului", a zis Stamule la Antena 3.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.