Gheorghe Falcă: PNL e cel mai mare partid din România! Lecția acestor alegeri este că doar performanța reală îți poate aduce reconfirmarea în funcție


Gheorghe Falcă: PNL e cel mai mare partid din România! Lecția acestor alegeri este că doar performanța reală îți poate aduce reconfirmarea în funcție

„Scorul politic obținut la alegerile locale plasează Partidul Național Liberal pe primul loc, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, la acest tip de alegeri. Acest record vine la doar un an după alegerile europarlamentare din 2019, când Partidul Național Liberal a câștigat un rând de alegeri pentru prima dată după 82 de ani.

Cele două scrutine, coroborate cu scorul obținut de președintele Iohannis în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale demonstrează faptul că traversăm una dintre cele mai bune perioade electorale din istorie, iar asta se datorează în primul rând românilor care au înțeles că nu mai putem întârzia procesul de modernizare a României”, spune europarlamentarul liberal, Gheorghe Falcă.

„Candidații liberali au câștigat cel puțin 17 președinți de Consiliu Județean, o creștere spectaculoasă de la 7 cât am obținut în 2016, și 15 primării municipii de județ, plus municipiul Bacăul unde candidatul USR a fost susținut de PNL. Aceste cifre spectaculoase, la care se adaugă Primăria Bucureștiului și 3 primării de sector luate în parteneriat cu USR+ demonstrează clar că românii s-au săturat de modelul socialist de dezvoltare, un model care generează doar sărăcie”, consideră Falcă.

Liderul liberal crede însă că greul de abia acum începe.

„Scorul de duminică ne onorează dar ne și obligă. În următorii ani, toți candidații liberali care au câștigat în fostele fiefuri socialiste vor fi obligați să demonstreze prin acțiunile lor diferența dintre o guvernare locală de dreapta și una de stânga. Atragerea fondurilor europene, atragerea investițiilor publice și private, construirea unui mediu prielnic antreprenorilor, investițiile în educație, în sănătate și în infrastructură vor fi cele care îi vor convinge pe români că la vot au luat decizia corectă”, spune fostul primar al Aradului.

Liderul liberal crede că aceste alegeri au demonstrat că primarii și șefii de Consiliu Județean care și-au făcut treaba în ultimii ani au fost votați în continuare.

„Românii au demonstrat că pot lăsa deoparte logica de partid și că se pot uita în primul rând la activitatea politică și administrativă a celor care vin să le ceară votul. De aceea, cei care au făcut performanță în mandatele lor au fost votați și acum. Lecția e simplă: vrei să fii sigur că vei fi reales, atunci fă performanță în folosul comunității. Nu faci treaba dar crezi că poți ascunde acest lucru prin campanii costisitoare din banii publici? Românii înțeleg și te trimit acasă”, încheie Falcă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.