Bătălia pentru Primăria Constanța. Rareș Bogdan: "Chițac e pe primul loc în sondaje! Sunt convins că Stelian Ion va renunța la momentul oportun!"


Bătălia pentru Primăria Constanța. Rareș Bogdan: "Chițac e pe primul loc în sondaje! Sunt convins că Stelian Ion va renunța la momentul oportun!"

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, se implică direct în campania electorală din Constanța privind alegerile locale. Liberalul a lansat un apel către constănțeni de a vota pragmatic la alegerile locale pentru ca pesedistul Decebal Făgădău, omul lui Mazăre, să nu mai obțină un mandat de edil.

Rareș Bogdan, pentru Replica Online: "Omul (n.red. Făgădău)pur și simplu nu se pricepe. A fost în umbra lui Mazăre și a tristei conduceri din repubilca Mazăre, cu Nicușor Constantinescu și Strutinski. Ar fi trebuit să aibă decența să nu candideze, pentru că nu poți să lași un oraș în situația aceasta. Constănțenii sunt niște oameni toleranți, niște oameni care știu să trăiască într-o comuniune perfectă din punct de vedere etnic și religios. Cum se poate ca acest oraș să nu aibă niciun parc industrial, iar orașul Cluj să aibă opt parcuri industriale. Tinerii constănțeni nici nu mai aleg să plece în afara țării, ci aleg să plece în alte orașe precum Timișoara, Cluj, Sibiu. Este un moment care trebuie exploatat și constănțenii trebuie să voteze util, să dea un vot liberalilor, fiind singura șansă să scape de administrația PSD, care a înfundat acest oraș. Republica Mazăre a fost o rușine pentru România, nu doar pentru Constanța".

Totodată, Rareș Bogdan a precizat că Vergil Chițac, candidatul PNL pentru funcția de primar al orașului Constanța, este pe primul loc în sondaje. În acest sens, liberalul și-a exprimat speranța că Stelian Ion, candidatul USR pentru Primăria Constanța, se va retrage din cursă și își va îndemna electoratul să opteze pentru Chițac.

Rareș Bogdan: "A existat încăpățânare, nu vreau să mă gândesc că au existat și alte lucruri. Știu speculațiile, dar aleg să nu le cred. Nu s-a înțeles cât de important este acest oraș pentru România și pentru ceea ce înseamnă victoria dreptei în România. Bogdan Huțucă, amiralul Chițac și toți liderii PNL locali au făcut toate eforturile, dar din păcate, nu au primit din cealaltă parte reciprocitate. Sunt convins că în cele din urmă vor înțelege și chiar Stelian Ion va renunța la momentul oportun și își va îndemna alegătorii să îl voteze pe amiralul Chițac. Vergil Chițac este astăzi pe primul loc în sondaje, profilat ca un om care a făcut lucruri extraordinare, care are o carieră de succes și care are profilul necesar să dezvolte un asemenea oraș. Are un scor electoral care îi aduce, la ora actuală, peste o treime din voturile constănțenilor. El doar va crește în campanie. Nu se pune problema ca amiralul Chițac să renunțe în favoarea cuiva, dar îi rog pe ceilalți candidați din partea dreptei, fie PMP, ALDE sau USR, să gândească rațional și dacă acest oraș mai merită să fie condus de cei din PSD, care l-au adus în situația asta".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.