VIDEO Vela, luat în vizor de #rezist pentru amenzile abuzive date de Jandarmerie. Pascal a încercat să căpușeze manifestația, dar a fost pusă la punct: "Luptam contra încălcării drepturilor omului și pe 10 august 2018 când voi dădeați flori jandarmilor!"


VIDEO Vela, luat în vizor de #rezist pentru amenzile abuzive date de Jandarmerie. Pascal a încercat să căpușeze manifestația, dar a fost pusă la punct: "Luptam contra încălcării drepturilor omului și pe 10 august 2018 când voi dădeați flori jandarmilor!"

Ministerul de Interne, condus de Marcel Vela, a interzis totalmente dreptul de a protesta, invocând ca pretext epidemia COVID-19. De subliniat este că nu au existat consultări cu societatea civilă și nici nu s-a căutat o formulă care să permită protestele cu condiția de a fi respectate normele epidemiologice. În data de 10 august 2020, mai mulți cetățeni s-au adunat în Piața Victoriei pentru a-și manifesta nemulțumirea în legătură cu faptul că vinovații pentru represiunea din 10 august 2018 asupra protestatarilor pașnici încă nu au fost pedepsiți. Deși au fost respectate normele epidemiologice, protestatarii s-au trezit câteva zile mai târziu cu o serie de amenzi trimise prin poștă. De subliniat este că pe 10 august 2020 jandarmii nu au fost prezenți în Piața Victoriei, iar astfel protestatarii nu au putut formula mențiuni pe procesele verbale. Mai mult decât atât, un cetățean care nu a participat la protest la ora menționată de Jandarmerie în procesul verbal, a fost amendat.

CITIȚI ȘI: Un cetățean a fost amendat pentru manifestația din 10 august 2020, deși nu a participat la protest. Jandarmeria lui "Carmen Vela" comite abuzuri precum în epoca PSDragnea

CITIȚI ȘI: MAI a suspendat democrația! Jandarmii au amendat pe 10 august 2020 presa și mai mulți protestatari care au apărat ani de zile România de abuzurile regimului PSDragnea

În acest context, mai mulți cetățeni s-au adunat ieri în fața Ministerului de Interne, printre care și cunoscuții protestatari Cristi Dide și Sandy Matei, pentru a-și manifesta nemulțumirea față de amenzile date abuziv de jandarmii lui Marcel Vela. Protestatarii le-au amintit jandarmilor într-un mod sugestiv faptul că sunt plătiți din taxele românilor pe care ei îi abuzează: "Chiloții de pe voi sunt plătiți de noi".

Redăm o parte dintre mesajele protestatarilor:

"PSD și PNL, aceeași mizerie!

De ce nu ai trimis Jandarmeria ca să ne întrebe dacă părăsim locul? De ce ne-ați trimis ca hoții, ca niște mișei, amenzile acasă? Nici măcar nu ați avut curajul să veniți în Piața Victoriei să ne interpelați. Și vă lăudați voi că sunteți mari structuri democratice. De unde ați avut toate datele de identificare și de ce nu ați venit să ne dați posibilitatea să formulăm mențiuni pe procesele verbale. Ia zi tu mă Marcele! (...) Să nu uităm și de Arafat, sluga aia a serviciilor pe care încă o țineți în funcție, acel infect care crede că dacă el o să plece o să moară sistemul de urgențe. Arafat, poți să pleci liniștit că nu avem nevoie de tine în fruntea DSU!

Haideți domnule Vela la o baie de mulțime! Nu vreți să faceți o baie de mulțime și cu noi? Hai să ne întrebați ce probleme avem. Scoateți-i pe ăia de la marketing și public relations să facă un live și cu noi, să vă trageți în poză. Dacă vreți neapărat putem să aducem și niște cățeluși să vă fotografiați cu ei.

Chiloții de pe voi sunt plătiți de noi!".

Vedeți video:


Evoluție în Instituție, ONG-ul care îi ajută pe protestatari să conteste amenzile în instanță, a reclamat într-o postare pe Facebook că "Ministerul De Interne folosește aceleași tehnici de intimidare ca pe vremea PSD și hărțuiesc, prin amenzi, aceleași persoane ca întotdeauna".

"Pe 10 August, noaptea ca hoții, jandarmii lui Marcel Vela au scris multe amenzi, deși nu i-a văzut nimeni în preajmă la eveniment.

Cu alte cuvinte, după ce te gazează jandarmii lui Carmen Dan pentru că ai îndrăznit să strigi împotriva Guvernului Dăncilă, oamenii în uniformă ai lui Vela te amendează pentru că vrei ca cei vinovați de opresiunea violentă de acum 2 ani să fie anchetați și să răspundă pentru faptele lor.

Pare că Ministerul De Interne folosește aceleași tehnici de intimidare ca pe vremea PSD și hărțuiesc, prin amenzi, aceleași persoane ca întotdeauna.

Chiar dacă s-au respectat regulile și protestatarii au folosit măști și au păstrat distanța socială, tot au primit amenzi prin poștă de la oamenii în uniformă, nerespectîndu-se drepturile garantate de Constituție.

Cum să amendezi protestatari când Vasilescu, șeful Poliției Române, se întâlnește cu clanurile în biserică, la ceas de noapte, pentru a negocia înmormântarea unui interlop?

Cum să amendezi când polițiștii au împărțit măști, dezinfectant și au fost gărzile de corp ale unor interlopi acum câteva săptămâni?

Mulțumim celor care au donat pentru a putea să îi ajutăm pe cei amendați cu contestarea amenzilor.

Solidaritatea este foarte importantă atunci când societatea civilă are probleme", a transmis ONG-ul.

La protestul de ieri și-a făcut aprariția și consiliera eurodeputatei Maria Grapini, Iosefina Pascal, pretinzând că și ea luptă contra încălcării drepturilor omului. Cu toate acestea, protestatarii s-au delimitat imediat de Iosefina Pascal, amintindu-i că în timp ce protestatarii pașnici erau gazați și bătuți de jandarmi în Piața Victoriei în data de 10 august 2018, vuvuzelele PSDragnea aplaudau represiunea.

Protestatară: Voi ați criticat mișcarea #rezist.

Pascal: Da. Absolut.

Protestatară: Atunci ce căutați aici?

Pascal: Am înțeles că domnul Dide este contra încălcării drepturilor omului.

Protestatară: Da, dar ați criticat mișcarea #rezist și nu cred că suntem pe aceeași lungime de undă. Nu e în regulă.

Pascal: Noi luptăm împotriva încălcării drepturilor omului.

Protestatară: Asta făceam și pe 10 august 2018 când voi dădeați flori jandarmilor.

Vedeți video:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.