Nu vă plac traseiștii, domnilor Orban și Iohannis? Retrageți susținerea pentru pesedistul Chirica de la Iași!


Nu vă plac traseiștii, domnilor Orban și Iohannis? Retrageți susținerea pentru pesedistul Chirica de la Iași!

Dacă doamna Firea era nițel mai prudentă, eu cred că azi putea fi candidata PNL la primăria Capitalei, în locul lui Nicușor Dan. O scriu ironic, dar, sincer, nu m-ar fi mirat. Ce diferență este între primarul pesedist, incompetent și corupt al Capitalei și cel din Iași, la fel de corupt și incompetent, dar racolat de PNL? Nici una.

În loc să-i aruncăm la tomberon pe acești “edili“ care și-au nenorocit comunitățile, liberalii domnului Orban îi salvează. Salvează tot felul de rebuturi – un ins implicat într-un dosar de proxenetism, un primar care agresa protestatari anti-Dragnea, un admirator al lui Ceaușescu...- nu pe puținii inși decenți din administrația publică, precum cel de la Ciugud.

La Iași, presa scrie zilnic despre matrapazlâcurile primarului Chirica, ex-PSD, aterizat la PNL: primăria e plină de rude, contracte dubioase, o avere uriașă fără explicații.

Cu toate acestea, domnii Orban și Iohannis se prefac că nu știu nimic. Vorbesc așa, din vârful buzelor, despre faptul că ar “condamna traseismul“. Cum ar spune Caragiale: “Urăsc traseismul, dar îi iubesc pe traseiști!“ Ne iau de proști! Nimic nu a spus domnul Iohannis despre Chirica de la Iași. Cât despre domnul Orban, presa locală sugerează că legăturile sale cu tandemul Chirica–Alexe n-ar fi deloc inocente, iar deciziile de acolo nu au legătură cu politica, ci cu interese materiale personale.

O mică paranteză fac aici: liderii USR PLUS sunt ultimii care pot da lecții de morală. Tot la Iași, ei l-au racolat pe deputatul PNL Marius Bodea, fost șef al aeroportului local și client binecunoscut al infractorului Relu Fenechiu, și l-au pus candidat la Consiliul Județean Neamț. Cui să mai dea lecții de etică useristoplusiștii sexo-marxiști, când ei sunt la braț cu creațiile infractorului uselist Relu Fenechiu? Să tacă!

Iar mesajul meu către domnii Iohannis și Orban este simplu: nu mai convingeți pe nimeni cu lozincile voastre despre traseiști. Sună fals, a conservă goală. Ce puteți face? Dați-l afară din PNL pe Mihai Chirica de la Iași! Oh, șoc, cum să facem așa ceva, când deja e depusă candidatura lui? Rămâne PNL fără candidat la Iași? Da! PNL va pierde câteva zeci de mii de voturi la Iași, dar va arăta că încearcă în ultima clipă să devină un partid frecventabil. E probabil ca o parte din voturile de la Iași să fie recuperate la nivel național, fiindcă alegătorii români erau scârbiți de fariseismul PNL.

Epurarea pesedistului Chirica din PNL ne va spune clar la cine ține domnul Orban mai mult: la alegătorii de dreapta, onești, sau la politicienii de moravuri ușoare, care prestează pentru bani.

Dar mă tem că știm deja răspunsul....

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.