Filip, Diacov și Jizdan, CORUPȚII fără de care dezastruosul regim rusofil Dodon-Chicu n-ar fi posibil. Avertismentul lui Iurie Reniță


Filip, Diacov și Jizdan, CORUPȚII fără de care dezastruosul regim rusofil Dodon-Chicu n-ar fi posibil. Avertismentul lui Iurie Reniță

Deputatul Iurie Reniță (fost ambasador al Basarabiei în România) reamintește în termeni duri, pe Facebook, că dezastruosul regim rusofil și românofob Dodon-Chicu n-ar fi posibil dacă șefii PD-iști Filip, Diacov și Jizdan (laolaltă cu alte cozi de topor, cu toate compromise și corupte) nu s-ar face preș în fața acestor bufoni ai Moscovei. Altminteri, a explicat Reniță, în repetate rânduri, PD-iști riscă să ajungă în instanță, prin intermediul instrumentului dodonist Stoianoglo, și apoi la Penitenciarul nr. 13.

De asemenea, Iurie Reniță îi anunță ironic, atât pe Filip, Diacov și Jizdan, cât și pe Dodon&Co, că a găsit, finalmente, un kuliok (pungă) plin cu miez alb de nucă, ideal pentru Pizza de Miami, fapt ce s-ar putea solda și cu niscai urmări politice.

Podul.ro vă prezintă comentariul lui Iurie Reniță:

”Doar la PDM visele devin realitate!

După ce în parlament am tot rugat luni întregi colegii de la PDM să-mi găsească, cel puțin, vreo jumătate de kg de miez alb de nucă din cota pentru export, după ce data trecută am ratat lamentabil o felioară de Pizza of Miami de la sediul PDM-ului de pe strada Armenească, astăzi chiar a dat norocul peste mine. Nu întâmplător cei de la PDM au păstrat până în prezent lozinca, mostenica încă de la Plahotniuc: ‹Fapte, nu Vorbe!›. În semn de ‹profundă recunoștință› pentru insistența mea gastronomică, conducerea ‹de vârf› a acestui partid, ‹reformat și purificat cap-coadă›, mi-a dat, în sfârșit, satisfacție și am primit un kuliok (sacoșă) cu miez alb de nucă (ce-i drept, doar pentru uz local).

Cum să nu dai crezare faptului că visele devin realitate doar la PDM?!

Poate, între timp, voi reuși (tot cu asistența conducerii PDM) să beau un ceai negru sau o cafea lungă la Casa Presei, după care să iau un prânz copios la cantina guvernului de pe strada Mateevici (cum foarte rar s-a întâmplat în perioada studenției mele la Universitate – 1976-1981), în speranța că voi avea acces acolo de vreme ce aceste localuri au revenit deja în proprietatea statului! Nefiind admirator și nici consumator de ‹blinciki› (clătite), nu voi trece pe la cel de-al doilea sediu al PDM-ului de pe strada Tighina, chiar cu toate ‹amabilitățile inconfundabile› ale președintelui de/cu/fără onoare, Dumitru Diacov. Să le propună partenerului său fidel, Igor Dodon, cu atât mai mult cu cât acesta are ‹rădăcini istorice› tocmai pe malul râului Don!

Din toate aceste ‹povești frumoase› cu miezul de nucă și cu Pizza of Miami tragem o concluzie pe cât de regretabilă pe atât de tristă: regimul total corupt al lui Dodon mai supraviețuiește doar susținerii acestor politicieni compromiși, Plahotniuc fiindu-le mentorul în toate – ne referim la Filip, la Diacov și la Jizdan. Mai sunt și alți ‹îngerași›, dar vom reveni la ei cu o proximă ocazie!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.