PSD fuge ca dracul de tămâie de o prezență mare la vot. Șerban Nicolae și pesediștii juriști din Senat au respins proiectul USR care prevede votarea la locale pe perioada a 2 zile


PSD fuge ca dracul de tămâie de o prezență mare la vot. Șerban Nicolae și pesediștii juriști din Senat au respins proiectul USR care prevede votarea la locale pe perioada a 2 zile

Șerban Nicolae și colegii săi pesediști și UDMR-iști din Senat au dat marți raport de respingere în Comisia Juridică în legătură cu proiectul senatoarei USR Florina Presadă care prevede ca votul la alegerile locale să se desfășoare pe perioada a două zile, 26 și 27 septembrie.

Șerban Nicolae: "Ce rost are să spui că data votării e 27 septembrie, dar ziua de votare e 26 plus 27? Nu mi-e foarte clar. Plus că Parlamentul a stabilit deja ziua votării, s-a intrat deja în procedură, s-au depus candidaturile, nu avem cum să facem modificări legislative cu 45 de zile înainte de alegeri".

Cu toate acestea, propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.135/2020 privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, precum şi a unor măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a acestora ar putea fi adoptată tacit de Senat, dacă forul superior al Parlamentului nu se va mai întruni în plen în actuala sesiune extraordinară. Proiectul face parte din categoria legilor organice, Senatul fiind prima Cameră sesizată.

Proiectul senatoarei USR mai prevede creşterea numărului de secţii de votare, prin amenajarea de structuri uşoare de tip container, cu respectarea condiţiilor de siguranţă în contextul epidemiei COVID-19.

"Pentru realizarea votării pe parcursul a două zile se impune stabilirea măsurilor necesare pentru asigurarea securităţii urnelor de vot, ştampilelor, listelor electorale, buletinelor de vot nefolosite şi a celorlalte documente ale biroului electoral al secţiei de votare, pe perioada celor două zile în care va avea loc votarea", potrivit expunerii de motive.

Pe această temă, senatoarea Presadă a amintit marți pe Facebook că pesediștii au găsit de bună cuviință să organizeze referendumul pentru familie, în 2018, pe perioada a două zile, în timp ce resping o măsură similară în cazul alegerilor locale.

"Pentru Şerban Nicolae şi PSD, cele două zile de vot la alegerile locale n-au niciun rost, aşa că au respins propunerea mea legislativă în Comisia Juridică de la Senat.

Oare au uitat că au avut rost la referendumul lui Dragnea din 2018?

Haideţi măcar să trecem propunerea cât mai repede în Camera Deputaţilor, care e decizională.
Ştiţi doar de ce:

Tic-tac, vin alegerile!

Iubiţi România cu ochii deschişi!", a transmis senatoarea USR.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.