Datoria Primăriei municipiului Bucureşti, la sfârşitul lunii iunie, ar fi fost de cel puțin 3,7 miliarde lei, în condițiile în care orașul cel mai important al Românie arată aproape la fel ca acum patru ani, când administrarea sa a fost preluată de Gabriela Firea și PSD, partid care a dat toți primarii de sector. Ba mai mult, problema poluării s-a agravat, traficul este infernal, iar spațiul verde este tot foarte puțin comparativ cu alte capitale europene.
“Primăria Capitalei este în faliment. După ce a adus traficul într-un blocaj complet, iată că primarul PSD Firea a dus şi finanţele publice într-un blocaj complet. Şi te întrebi cum e posibil ca un oraş şi o primărie care are un buget de aproape un miliard de euro să intre în faliment? Cum e posibil ca o primărie care primeşte de la bugetul de stat pe cap de locuitor de patru, cinci ori mai mult decât primesc alte oraşe din ţara asta să intre în faliment?”, a precizat, marți, Nicuşor Dan, candidatul susținut de PNL și USR-Plus pentru funcția de primar general al Bucureștiului, preluat de news.ro.
Rivalul lui Firea crede că o primărie intră în faliment atunci când primarul este un pericol public.
“O astfel de primărie intră în faliment când primarul ei este un pericol public, pentru că asta este primarul PSD Firea. Evident că primarul ăsta a fost fost depăşit de anvergura funcţie pe care a avut-o, dar, în momentul când eşti depăşit şi duci oraşul în faliment, te ascunzi în gaură de şarpe de ruşinea asta, nu vrei să mai iei încă un mandat la primărie, nu visezi să fii preşedintele PSD, să fii prim-ministru, să fii preşedintele României”, a precizat Nicuşor Dan.
“La sfârşitul lui 2019, datoriile curente ale Primăriei Capitalei erau 1,5 miliarde de lei, datorii comerciale şi 1,5 miliarde de lei datorii către stat. La momentul ăsta, nu am informaţia oficială, dar vă rog pe dumneavoastră, ziariştii, să o confirmaţi. Se pare că datoria curentă a Primăriei Capitalei, la sfârşit de iunie 2020, este 3,7 miliarde lei. Asta înseamnă că primarul PSD Firea a cheltuit în patru ani bugetul pe cinci ani. Asta înseamnă că datoria curentă a Primăriei Capitalei este bugetul pe anul următor pe care l-a îndatorat”, a mai declarat Nicuşor Dan.