Rusofilul Dodon se prăbușește în sondaje ca un elicopter stricat! Debarcarea guvernului românofob Chicu, o condiție necesară pentru înfrângerea lui Dodon la prezidențiale


Rusofilul Dodon se prăbușește în sondaje ca un elicopter stricat! Debarcarea guvernului românofob Chicu, o condiție necesară pentru înfrângerea lui Dodon la prezidențiale

Debarcarea guvernului marionetă Chicu este absolut necesară, atât pentru agenda moscovită pe care o promovează și pentru dezastrul pe care îl girează,  cât și pentru ca opoziția pro-europeană de la Chișinău să aibă șansa de a-l surclasa pe opulentul rusofil Dodon, la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, avertizează profesorul universitar Dorin Popescu, pe pagina de Facebook a domniei sale. Altminteri, socialiștii nu vor pregeta să fure alegerile, cu atât mai mult dacă le vor organiza ei, din postura de cozi de topor ale Moscovei.

De asemenea, Dorin Popescu atrage atenția că Dodon (locotenentul umil al Kremlinului) este în cădere liberă în ceea ce privește intențiile de vot de dincolo de Prut: ”Pică în sondaje ca un elicopter stricat”.

Podul.ro vă prezintă comentariile lui Dorin Popescu:

”Igor Dodon este în cădere liberă. O dovedesc cele mai recente sondaje de opinie (d.e. IMAS), intensificarea protestelor populare împotriva acestuia, actele banditești comise de regimul său împotriva opozanților etc.

În ultimele luni, Igor Dodon a excelat în gestionarea defectuoasă a unui guvern răpus de neputințe în lupta împotriva Covid-19, a slugoit maximal regimul de la Moscova, a înfierat cu mânie proletară acțiunile Bucureștiului și România ca țară, a mafiotizat modul de a face politică la Chișinău etc. Sunt toate motivele pentru ca Igor Dodon să fie lăsat să plece acasă – sau la Moscova – la expirarea actualului său mandat. Dacă cetățenii români de peste Prut îl vor mai alege la 1 noiembrie, la alegerile prezidențiale, își vor merita soarta de a avea în vârful ierarhiei lor politice un ‹locotenent umil al Kremlinului›.

Sigur că, totodată, mediile pro-europene și pro-românești din Republica Moldova trebuie să promoveze o candidatură puternică unică, credibilă, onestă, cu orientări pro-europene și pro-românești certe. Nu mai trec figurile “pro-europene” ipocrite. Și Bruxellesul și Bucureștiul au obosit de ipocriziile de conduită ale clasei politice de orientare europeană de la Chișinău, manifestate sistemic în ultimii ani. Această ipocrizie a facilitat (și ea), alături de cauzele principale (intervenționismul rusesc, batalioanele de slugi ale Moscovei, schemele de devalizare a țării, nostalgiile sovietice ale unor categorii de populație etc.), eșecul poveștii de dragoste dintre Republica Moldova și Europa.

În opinia mea este obligatoriu ca acest candidat unic puternic, pe care mediile pro-europene și pro-românești îl pot găsi și promova, să reprezinte în termeni foarte clar interesele tuturor acestor medii. Să fie o portavoce puternică, reală, credibilă a celor care își doresc cu adevărat apropierea rapidă și onestă a Republicii Moldova de Europa; să fie totodată portavocea celor care își doresc o intensificare reală, de tip paradigmatic, a Republicii Moldova cu România, singura țară din lume care are cu Republica Moldova un profil identitar comun; să fie aptă să dezvolte cu România relații speciale de parteneriat unice la nivelul politicii externe a Republicii Moldova – și, totodată, să găsească la București disponibilitate pentru relații bilaterale de o substanță unică în lume.
Bucureștiul și Chișinăul nu pot avea, oricât ar clama ipocriții, relații bilaterale egale celor pe care Chișinăul le proiectează cu Lisabona, Madrid, Paris, Roma, Oslo, Copenhaga, Vilnius etc. Aici candidatul real cu șanse la a-l trimite la mătură pe Igor Dodon, Maia Sandu, trebuie să gestioneze mai bine mesajele publice și să își calibreze conduita și pe așteptările și nevoile populației de orientare pro-românească din Republica Moldova, care nu își regăsește nevoile și aspirațiile în actuala garnitură de lideri politici de la vârf a Chișinăului.

Deocamdată, vestea bună este că Dodon pică în sondaje precum un elicopter stricat.

Este totodată nevoie de schimbarea urgentă a guvernului marionetă al acestuia și al Moscovei, care a ruinat țara social, medical, economic, politic etc. Organizarea alegerilor prezidențiale de către acest guvern, care tolerează practici mafiote în Parlamentul Republicii Moldova și în spațiul public din Republica Moldova, este imposibilă din rațiuni etice și politice, într-un stat care tot promite de ani de zile implementarea unor standarde europene în toate domeniile vieții socio-economice.
Epopeea medievală a șantajării deputatului socialist Ștefan Gațcan, în spațiul sacrosanct al Parlamentului Republicii Moldova, ține mai degrabă de practicile dictatoriale dintr-o gubernie a estului decât de statul de drept dintr-o țară aflată (cel puțin) geografic în Europa”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.