Miliția CNA, abuz împotriva emisiunii Jocuri de Putere. Oreste anunță că va ataca amenda în instanță și va cere despăgubiri organului de represiune contra libertății de exprimare


Miliția CNA, abuz împotriva emisiunii Jocuri de Putere. Oreste anunță că va ataca amenda în instanță și va cere despăgubiri organului de represiune contra libertății de exprimare

Consiliul Național al Audiovizualului a decis să amendeze cu 20.000 lei emisiunea "Jocuri de putere", moderată de jurnalistul Oreste Teodorescu, pentru edițiile despre iredentismul maghiar.

În acest context, jurnalistul Oreste Teodorescu a anunțat că va ataca în instanță decizia CNA și, totodată, va cere despăgubiri lacheilor PSD-UDMR, Radu Herjeu și Boroș Osolya, membri ai organului de represiune contra libertății de exprimare, abuzivul CNA. 

Oreste, pe Facebook: "Astăzi, într-o mascaradă de ședință a CNA, în care am fost împiedicat să îmi susțin argumentația, prin intervențiile arogante ale reprezentatului PSD, Radu Herjeu, a fost decisă amendarea cu 20.000 lei a emisiunii Jocuri de putere, pentru emisiunile despre Iredentismul maghiar! Într-o limbă română stâlcită, reprezentantul UDMR, doamna Boroș Orsolya, mai avea puțin și îmi dădea lucrare de control, întrebându-mă ce înțeleg eu din iredentismul maghiar și să dau exemple... ca și cum cele prezentate în emisiuni nu ar fi fost suficiente! Salut pozițiile membrilor Cristina Pocora și Alexandru Kocsis, care au atras atenția că prin insistențele de a amenda postul Realitatea Plus, CNA a devenit avocatul UDMR... Vom acționa în instanța această decizie și ne vom îndrepta cu pretenții morale și materiale împotriva celor care au votat, întrucât ne considerăm hărțuiți și ni se îngrădește libertatea de exprimare și de opinie!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.